19 Ekim 2011 Çarşamba

2011 2012 LYS ve YGS Sınavına Nasıl Hazırlanmalı

. 19 Ekim 2011 Çarşamba

2011 2012 LYS ve YGS Sınavına Nasıl Hazırlanmalı

tembel %C3%B6%C4%9Frenci 300x218 LYS ve YGS ye Nasıl HazırlanmalıÖsym Derslere nasıl çalışılır, bir dersten nasıl verim alınır, planlı ve programlı ders çalışma nasıl olur gibi soruları cevabını bilmek ve bu konuda aktif olarak birşeyler yapmak zorundasınız. Özellikle LYS ve YGS ‘ de derece yapan öğrencilere baktığımızda başarılarının sıralarını sıralarken kimse ben gece gündüz çalıştım demiyor. Sanki bu konuda ortak bir karar almışçasına şunları söylüyorlar..
Başarımızın sırrı planlı, programlı ders çalışmak ve sınavlarının taktiğini tekniğini bilmek diye sıralıyorlar. Bu yüzden girmiş olduğunuz sınavlara nasıl hazırlanılır, bir dersten nasıl verim alınır gibi önem taşıyan soruları cevaplamamız gerekir.
Dünya insanı, olaylara artık taktik ve teknik açıdan bakıyor. İnsanların çabuk düşünmesi ve karar vermesi stratejik yaklaşması, zaman kavramını iyi ele alması, kendini tanıması ve potansiyelini kullanması önemli kraterler haline gelmiştir.



Sınavlarda Başarılı Olmanın Sırları
  1. Başarılı olmak için bir amaç, bir hedef koy kendine.Niçin ders çalışmalıyım sorusunu sor…Bunun üzerine saatlerce düşünebilirsin. O ateşi içinde hissetmişsen olayın %50 sini hallettin demektir.
  2. Birden fazla ve doğru kaynaklardan çalışmaya özen göster.
  3. Derslerinizi daima masa başında çalışınız.Yatarak, uzanarak, kanepede, yatakta ders çalışılmaz. Böyle çalıştığınızda fizyolojik olarak gevşeyeceğinizden motivasyonunuz azalır ve uykunuz gelebilir.
  4. Ders çalışırken birden çok duyu organı aktif olsun. Geri geldiğinde odanın içerisinde, yastığa, duvara veya aynaya çalıştığın konuları anlat.Burada amaç, anlattığın konuyu hem duyacak hem anlatacaksın, hem göreceksin. Yani duyu organlarının aktif olarak öğrenme işine katılması…
  5. Ders çalışırken ve özellikle program yapmışsan bir sözel dersten sonra bir sayısal ders çalışmaya özen göster.
  6. Sayısal ders çalışırken işlem yapmaya özen göster, yani bir karalama kağıdı elinin ayağında hazır olsun.
  7. Stresli ve gergin ortamlara girme. Özellikle moral ve motivasyon bozmayı alışkanlık haline getirmiş kaygılı insanlardan uzak dur.Konu çalışırken önemli gördüğün yerleri altını renkli kalemlerle çiz. Bu ikinci tekrar yaptığında algıda seçicilik dediğimiz olayı işlerlik kazanmasına neden olur. Yani dikkatini çeken ilk yer altını çizdiğin yer olacaktır. Örnek : Bir toplantıda 10 tane siyah takım elbise giymiş bir yerde birisinin bir beyaz takım elbise giydiğini düşünün. İlk dikkat çeken bu beyaz takım elbiseli olacaktır.
  8. Çalışma ortamında dikkatini dağıtacak afiş, poster gibi uyarıcıların olmaması gerekir.
  9. Eğer çalışacağın konu uzunsa konuyu belli kısımlara ayırarak konu kısa ise bütün olarak öğrenmeye ve çalışmaya dikkat et. Yani tümevarım ve tümdengelim metodlarını kullan. Yada bütün parçalara bölerek çalışma metodunu kullan. Konu çalışması yapmadan konuyla ilgili soruları ve testleri çözme. Önce konuya hakim ol sonra soru çöz.
  10. Her derse isteyerek ve severek çalış istek olmazsa başarı gelmez. Öğrenmek için herşeyden önce sevmek gerekir.
  11. Okulda yada dershanenizde işlediğiniz konuları akşam tekrar etmeyi alışkanlık haline getir.
  12. Anlamadığın, zorlandığın derslere biraz daha zaman ayır. Bu dersleri görmezlikten gelme veya kaçman sorunu çözmez.
  13. Ders çalışırken tv seyretmek veya müzik dinlemek son derece sakıncalıdır. Bir noktada iki karpuz taşınmaz. Ya ders çalış ya tv seyret. Yani ” YA SEV YA TERKET
  14. Kimsenin zoruyla, isteği ile ders çalışmayın. Eğer böyle bir takıntınız varsa başarılı olamazsınız.
  15. İlerde gerçekleştirmek istediğiniz hedefi bir kağıda yazıp odanız içerisinde herkezin görebileceği bir yere asınız.Bu, içinizdeki ateşi devamlı yanmasını sağlayacaktır.


2012osym.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar