18 Kasım 2011 Cuma

Flash Tv Kanalının Sahibi Kimdir Kime Aittir

. 18 Kasım 2011 Cuma

Flash TV, 20 Ocak 1992'de kurulan eğlence kanalı. Türkiye'nin ikinci özel televizyonu olarak yayın hayatına başlamıştır. Daha önceden Bursa merkezli olan kanal daha sonra İstanbul'a taşınmıştır. En önemli ekran yüzü ise Mustafa Yenigün, Latif Doğan ve Yalçın Çakır'dır. D-Smart, Digitürk, Kablo TV, Teledünya ve Turksat 3A uydusundan izlenebilmektedir. Flash Haber'i hafta içi Mustafa Yenigün, hafta sonu ise İlker Akyurt sunmaktadır.

Flash TV, 1992 yılında Göktuğ Şirketler Grubu bünyesinde Bursa'da kurulmuştur. Yerel yayın yapan kanalın aynı zamanda İstanbul'da stüdyoları vardı. Daha sonra yayın merkezini ve stüdyolarını İstanbul'a taşımış ve eğlence kanalı olmuştur.


Gerçek Kesit programı Bursa'da çekilmiştir. Programda gerçek hayattan olaylar ekrana taşınmaktadır. Dizide Cahit Kaşıkçılar, Mehmet Vanlıoğlu, Nevzat Çiftçi, Zeki Bıçakçı, Mesut Hakyemez, Berat Demireğer gibi Bursa'lı oyuncular rol almıştır.

Bunun dışında Tap On isimli bir müzik programı yayınlamıştır. Bu program ise 90'lı yıllarda meşhur olan Türkçe şarkılara yeniden söz yazılarak komik şarkılar yapılmıştır.

Flash TV, Türkiye'de evlilik programlarının başlamasında öncü olmuştur. İlk olarak Esra Erol'un sunduğu Dest-i İzdivaç programını yayınlamıştır.

Bir dönem kanalın haberlerini gazeteci Savaş Ay sunmuştur. Haber Bültenlerini şuanda ise Mustafa Yenigün ve İlker Akyurt sunmaktadır. Gece haberlerini ise yıllardır Flash TV'de haberleri sunan Gökhan Taşkın sunmaktadır.

Bunun yanında şarkıcı Latif Doğan'ın sunduğu Küstüm Show ve Yalçın Çakır'ın hazırlayıp sunduğu programları vardır.

Kuruluş logosu yeşildir. Sonra logosunu yeşilden gökkuşağı rengine çevirmiş, daha sonra sarı ağırlıkta bir logo kullanmıştır. Bu dönemde müzik ağırlıklı yayın yapmıştır. Günümüzde ise pembe renkteki logosunu kullanmaktadır. Logosu genelde "Flash TV" yazısı ile beraber "G" harfi şeklindedir. Bunun nedeni Göktuğ Grup logosundaki G harfidir.




tr.wikipedia.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar