16 Mart 2012 Cuma

Diyanet İşleri Başkanlığı 2012'de 10 Bin Personel Memur Alımı

. 16 Mart 2012 Cuma


Diyanet işleri başkanlığı 10 bin personel alımı yapacağını açıkladı. Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ katıldığı bir televizyon programında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2012 yılı personel alımı hakkında bilgi verdi.Diyanet İşleri Başkanlığının 2012 yılında 10 Bin personel alımı yapacağını söyleyen Bozdağ bu alımın nasıl olacağı hakkında da ilgi verdi.

Bozdağ; ”Diyanet İşleri Başkanlığı’nda, 2012 yılında 10 bin civarında yeni personel alacağız. Bunun bini memur, başka personel. Geri kalan 9 bini imam hatip ve müezzin-kayyım olarak alınacak elemanlardan oluşacak. Bunlarla ilgili ilanları çıkaracağız. Şu anda bir yeterlilik sınavı var, onunla ilgili süreç devam ediyor. 16 Haziran’da göreve başlayacak şekilde bunların alımını yapacağız. Alacağımız kişiler 16 Haziran’da göreve en geç başlayacak şekilde bir planlamanın içerisindeyiz ve çalışmalarımız bitti. Bu sene, Diyanet İşleri Başkanlığı’na 10 bin kişi alınacak. Bunun 9 bini imam hatip ve müezzin-kayyımlardan oluşacak. Diğeri de memurlardan oluşacak. Ayrıca, Şubat ayının sonuna doğru 6 bin 932 kuran kursu öğreticisinin atamasını yaptık, onlar görevlerine başladılar veya başlamak üzereler. Bu dönemde de aynı şekilde atamalarımız devam edecektir.”

Örgün din eğitimi almamış olanlardan yani imam hatip lisesi ve ilahiyat fakültesi mezunu olmayan ama aldıkları eğitimle din konusunda bilgisiyle temayüz etmiş kişilerden oluşan bin kişilik bir istisnai kadro düzenlemesi bulunduğuna dikkati çeken Bozdağ, bu konuya ilişkin ilanın da bugünlerde yapılacağını söyledi.

Kadrosu olup da boş olan camilerin yüzde 90′ının bu yıl yapılacak atamalarla dolacağını ifade eden Bozdağ, kadrosuz camilere kadro verilmesiyle ilgili çalışmaların da sürdürüldüğünü anlattı.



memurlarilan
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar