2 Kasım 2011 Çarşamba

2012 Perakendeci 500 bin personel eleman alımı başvurusu

. 2 Kasım 2011 Çarşamba

Perakendeci’den 2012′de 500 Bin Kişiye İş İmkanıPerakendeci, 2012′de 500 bin kişiyi istihdam edecek. Türkiye’de alışverişin önemli bir kısmı alışveriş merkezlerinde yoğunlaşırken her yıl 7 milyar liralık ciro artışı ortaya çıkıyor. Gelecek 10 yılda İstanbul’un Moskova ve Çin ile birlikte bu alanda en önemli merkezlerden biri olacağını kaydeden Turkmall Üst Yöneticisi (CEO) Levent Eyüpoğlu, büyümenin istihdam sayılarına da yansıdığını söyledi.

İstanbul başta olmak üzere Türkiye’de birçok büyük şehirde yeni yeni alışveriş merkezleri (AVM) açılmaya devam ediyor. 2009 yılında 21 milyar lira, 2010 yılında 28 milyar lira olan AVM cirolarının yıl sonunda 35 milyar liraya, gelecek yıl ise 42 milyar liraya ulaşması bekleniyor. Türkiye’de iyi bir pazar bulunduğunu vurgulayan Turkmall CEO’su Levent Eyüpoğlu, gelecek 10 yılda İstanbul’un Moskova ve Çin’le birlikte alışverişin önemli merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi. Soysal tarafından gerçekleştirilen 11. Perakende Günleri’nde konuşan Eyüboğlu, büyümenin AVM’lerdeki işgücüne de yansıyacağını belirterek, “2012 sonuna kadar 500 bin kişiye iş verilmesi planlanıyor. 2011 ilk 8 ayında gıda dışı perakendede yüzde 20′lik bir artış oldu. Bu da AVM’lerin artık perakendenin nabzını tuttuğunu gösteriyor.” dedi.




Uzakdoğu pazarlarının henüz Türk girişimciler açısından tam olarak keşfedilemediğini anlatan Eyüpoğlu, bu pazarlardan biri olan Çin pazarında fazla Türk perakendecisini göremediklerini kaydetti. Çin’de büyümenin çok kolay olduğuna, gelecek 50 yılda perakendede Çin pazarının çok önemli bir yer tutacağına işaret eden Turkmall CEO’su, Çin’de Fiba Holding ile gerçekleştirdikleri Plaza Shenyang’ın 2012 yılında açılacağını ve bu projenin Çinlilere örnek olduğunu dile getirdi. Eyüpoğlu, Shenyang’dan sonra Çinlilerin en az 10 tane daha alışveriş merkezi yaptıklarını, kendilerinin de bundan sonra Çin’de projelere devam edeceklerini söyledi.

Eyüpoğlu, artık klasik AVM’lerin çok ötesinde, özel, temalı, yenileme projelerinin öne çıkacağını kaydetti. Türkiye’deki AVM-perakendeci ilişkileri hakkında da Eyüpoğlu, “Ben Türkiye’de bundan sonraki dönemde perakendeci ile AVM yatırımcısı arasındaki sinerjinin daha da artacağını düşünüyorum. Ortak giderin azaltılması için ortak bir çalışma başlatılacağına eminim.” diye konuştu.

Havaların Erken Soğuması AVM’lere Yaradı
Deloitte Araştırma Küresel Ekonomi Direktörü Ira Kalish de Avrupalı pek çok perakendecinin ABD’ye baktığını, Çin’de yatırım yaptığını ve gelişmekte olan pazarlara odaklandığını belirterek, Türkiye’nin de bu pazarlardan biri olduğunu kaydetti. YKM Genel Müdürü Jaklin Güner ise 8 ayda yüzde 20 büyüme olduğunu, ağustos, eylül satışlarının yer değiştirdiğini, ekimde havaların soğumasının kendilerine yaradığını dile getirdi.


Kaynak: Zaman
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar