18 Kasım 2011 Cuma

Kanal D Kanalını Sahibi Kimdir Kime Hangi Gruba Aittir

. 18 Kasım 2011 Cuma

Kanal D, Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Holding'in Türkiye'de yayın yapan ulusal televizyon kanallarından biridir. Tüm Türkiye'ye yayın yapan ulusal kanal, genelde dizi filmleriyle ön plana çıkmıştır ve 84 yerli ve 13 yabancı dizi ile, 93 yerli ve 9 yabancı dizi yayınlamış Show TV'den sonra en çok sayıda televizyon dizisi yayınlamış Türk televizyon kanalıdır. 2009 yılı itibarıyle Türkiye'de en çok izlenen kanal ünvanını elde etmiştir. Kanalın spor müdürü İlker Yasin'dir.

16 Eylül 1993 tarihinde Ayhan Şahenk tarafından kurulan Kanal D; sırasıyla Star TV, Teleon TV, Show TV, Kanal 6, HBB, TGRT, atv ve Cine5'den sonra Türkiye'nin dokuzuncu özel televizyon kanalı olmuştur. Kanalın hisseleri 17 Ekim 1994 tarihinde Aydın Doğan'a satılmış ve kanalın logosu değişerek bugünkü hâlini almıştır. 2004 yılında, analog yayının yanı sıra sayısal yayın yapmaya da başlamıştır. Tüm Avrupa'ya Türkçe yayın yapan Almanya merkezli Euro D kanalın Avrupa'daki şubeleridir. Kanal D, ayrıca Türkiye'de yüksek çözünürlükle (HD) yayın yapan ilk ulusal televizyon kanalı olan Kanal D HD'yi yayına sokmuştur. Kanal D'de yayınlanan birçok program, bu kanaldan yüksek çözünürlükle izlenebilmektedir. Kanal D Ana Haber Bülteni'ni hafta içi Mehmet Ali Birand, hafta sonu ise Serdar Cebe sunmaktadır. Spor Gündemi'ni Hafta İçi Emre Tilev, Hafta sonu ise Gökhan Telkenar sunmaktadır. 32. Gün programını her Perşembe gecesi Mehmet Ali Birand sunmaktadır. Fatmagül'ün Suçu Ne?, Hanımın Çiftliği, Kavak Yelleri, Öyle Bir Geçer Zaman ki gibi diziler Kanal D'nin en çok beğenilen dizileri arasında yer almıştır. Kanal D 2006 yılından itibaren her yıl Türkiye'nin en çok izlenilen kanalı durumundadır.[kaynak belirtilmeli]


21 Nisan 2011'de logosunu üç boyutlu yapmış ve logonun ortasındaki daire dönen bir küre olmuştur.

Kanal D HD

Kanal D, 1 Ekim 2006'da DHDTV adıyla[1] yüksek çözünürlüklü yayınına başlamıştır. Türkiye'nin ilk ulusal yüksek çözünürlüklü televizyon kanalıdır. Kısa bir süre yayınlarını durdurduktan sonra, 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren D-Smart platformunda Kanal D HD adıyla tekrar yayına başlamıştır.

Kanal D HD yi izleyebilmek için D-Smart HD uydu alıcısına ve HD uyumlu bir TV'ye sahip olmak, ayrıca D-Smart Giriş Paketi + HD üyesi olmak gerekmektedir.




tr.wikipedia.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar