31 Aralık 2011 Cumartesi

2012 Yılı İşsizlik Maaşı Ne Kadar Kaç Ay Alınacak

. 31 Aralık 2011 Cumartesi

İşsizlik Maaşı Zammı 2012İşsizlik ödeneği ile ilgili son zamanlarda oldukça sık tartışmalar yaşanıyor. Son olarak işsizlik ödeneğinin 5 aya düşürülmesi ile ilgili tartışmalar sürerken gündeme yeni gelen bir öneri işsizlik maaşı zammı oranını da tartışmaya açtı. Buna göre işsizlik ödeneği uygulaması ile ilgili yeni bir düzenlemeye gidilecek. 2012 işsizlik maaşı düzenlemesi ile birlikte işsizlik ödeneği tutarı ve süresi değişiklik gösterecek. Buna göre işsizlik aylığı 670 TL’den bin 256 TL’ye kadar yükselebilecek. İşsizlik maaşı 16 ay boyunca ödenecek. İşsizlik maaşı alma süresi beş aya düşürülecek mi tartışmaları sürerken konu ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. İşsizlik maaşı alma süresi nedir sorusuna yeni düzenleme ile bir çözüm arayan iktidardan ikonu ile ilgili yeni bir düzenleme sinyali geldi. İşsizlik maaşı ne kadar olacak, işsizlik maaşı ne kadar 2012 yılı için en merak edilen konuların başında geliyor. İşsizlik maaşı ne kadar alabilirim işsiz kalan emekçilerin en çok merak ettikleri konuların başında geliyor.
İşsizlik maaşı ne kadar alınır konusu yeni düzenleme ile yeniden gözden geçirilecek. İşsizlik maaşı ne kadar alınıyor sorusu böylece cevabını yeniden bulacak. İşsizlik maaşı ne kadar alırım, işten kendi istekleri ve kusurları dışında ayrılmak zorunda kalan işçilerin geçim için en çok düşündükleri konular arasında geliyor.

İşsizlik maaşı ne kadar alırım 2012 yılı için bu sürenin 5 aya düşürülmesi ile ilgili tartışmalar sürüyordu. İşsizlik maaşı ne kadar ödenir şu anda bu durum işçinin son prim ödemelerine göre değişirken, asgari ücretin üstüne çıkamıyor. İşsizlik maaşı ne kadar oldu 2012 yılında işsizlik maaşı zammı ile belirlenecek bir konu olarak sırasını bekliyor. Ancak işsizlik maaşı ne kadar süre alınır, 5 aya düşürülecek mi merakı sürerken bu konu ile ilgili yeni bir düzenlemenin olduğu haberleri gelmeye başladı.

Emeklilerin kıdem tazminatı tartışmaları henüz bitmeden işsizlik ödeneği sunan fon ile ilgili de yeni haberler gündeme geliyor. Bilindiği gibi işsizlik ödeneği olarak şuan emekçilere 6 ay boyunca asgari ücretten fazla olmamak ve asgari ücretin üçte birinden az olmamak kaydıyla 6 ay süre ile yapılan işsizlik maaşı hesaplaması ile maaş bağlanıyordu. Ancak işsizlik maaşı fonunda biriken paraya bir formül araya devlet bu parayı işsizlere dağıtmaya karar verdi. Buna göre işsizlik maaşı ödemelerinin süresinin 16 aya kadar uzatılması gündemde. İşsizlik maaşı üst sınırının da asgari ücret yerine bin 256 liraya çıkarılması gündemde. İşsizlik maaşı ne kadar sürede alınır şuan kurumun maaş hesaplaması ve işçinin çalıştığı sektöre göre bir aylık bir süreci bulabiliyor. İşsizlik maaşı ne kadar sürede bağlanır işsizlerin bu süre zarfında geçimlerini sağlaması için oldukça önemli. İşsizlik maaşı ne zamana kadar alınır sorusunun ise 16 ay olması söz konusu. Hükümet işsizlik ödeneği fonunda biriken parayı işsizlik maaşı şartları hakkında yapılacak değişiklikle yeniden düzenlemeyi planlıyor.

Sendikaların da beklentisi olduğu için uygulanmasına İstihdam Strateji Belgesi’ndeki plana göre 670 lira olan işsizlik maaşının üst sınırı 1256 liraya çıkartılması düşünüyor. Maaş süresi OECD ortalaması olan 16 aya yükseltilecek. İşsizlik ödeneğinden yararlanma süresinin düşürülmesi ile ilgili tartışmalar halen sürerken gelen bu haber işçileri ve işçi sendikalarını umutlandırdı. İşsizlik ücreti 2012 yılında yapılacak bu düzenleme ile yeniden değerlendirilecek. İşsizlik ücreti alma şartları genişletilerek, işsizlik ücreti nasıl alınır prosedürü de yeniden gözden geçirilecek. İşsizliğin ilk üç ayında hak sahibi, çalışırken son 12 ayda aldığı ortalama ücretin yüzde 50′si kadar işsizlik maaşı alacak. Bu oran işsizliğin ikinci üç aylık döneminde yüzde 40, geri kalan sürede ise yüzde 25′i kadar olacak.




bilgiharamileri
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar