26 Aralık 2011 Pazartesi

Oktay Usta Fırında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri

. 26 Aralık 2011 Pazartesi


Sıvı yağ, salçalar, karabiber ve rendelenmiş sarımsakları bir kapta karıştıralım. Patatesleri ayrı bir yerde yarım ay şeklinde doğrayalım.

Yemeği pişireceğimiz tepsiye tavukları ve patatesleri ekleyelim. Üzerine de hazırladığımız sosu ekleyerek, elimizle iyice harmanlayalım. Yarım çay bardağı suyu tavanın üzerinde gezdirerek dökelim. En üste de yeşil biberleri karışık ekleyerek fırına sürelim.

170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp servis yapalım.

Bu güzel tarif yine Nazmiye Samsa Hanım‘dan. Kendisi bu güzel yemeği ayranla tamamlarsanız daha da güzel olacağını belirtiyor. Afiyet olsun.


Fırında tavuk malzemeleri
■1 kilogram parçalanmış tavuk
■3 adet orta boy patates
■3 diş sarımsak
■1/2 yemek kaşığı biber salçası
■1/2 yemek kaşığı domates salçası
■1 çay kaşığı karabiber
■4-5 adet yeşil biber
■1/2 çay bardağı sıvı yağ



oktayustayemektarifleri.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar