30 Ocak 2012 Pazartesi

Ağız Kokusunun Nedenleri ? Nasıl Önlenir Geçirilir Tedavisi İlacı

. 30 Ocak 2012 Pazartesi

Ağız kokusunun nedenleri

Ağız kokusunun veya başka birdeyimle, nefesin kötü kokmasının başlıca nedenlerini öncelikle bilmek gerekir: Bunlar, ağız boşluğundaki,burundaki veya sinüslerdeki(sinüzit), akciğerlerdeki veya sindirim sistemindeki hastalıklardır.



Sinüzit hastalıklarında süt ve süt ürünlerinden uzak durulmalı ve balgam söktürücü özellikleri nedeniyle,zencefil, tarçın, hardal, okaliptüs, anason, ısırganotu, rezene ve kekik kullanımına öncelik tanınmalıdır.

Göğüs boşluğundaki organların kronik enfeksiyonlarının tedavisi uzman hekimlere bırakılmalıdır! Ama yine de, sigara bırakılmalı ve bolca havuç, brokoli, ıspanak ve portakalgibi(turunçgiller) bolca Betakarotin ve C vitamini içeren besinler tüketilmelidir.

Mide ülseri ve örneğinkabızlık gibi sindirim sistemi rahatsızlıkları da nefesin kötü kokmasına yol açabilir. Nane şekeri ve çikletlerle bu kötü koku örtülebilir, ama doğru olan, nedenin ortadan kaldırılmasıdır. Özellikle kabızlık, tam tahıl ekmeği, sebze, meyve keten tohumu ve bol sıvı tüketilerek kontrol altına alınabilir.

Ama ağız kokusunun genellikle oluştuğu bölge ağız boşluğudur. Çürük dişler veya bir apse, diş taşı,hasta ve iltihaplı dişeti veya diş aralarındaki besin artıklarının mayalanması.Ağız kokusunun olmaması için tam tahıllı ürünleri,zencefil,tarçın, hardal ve turbu bol bol yiyebilirsiniz.

Ağız kokusuna bitkisel çözüm


Çay reçetesi:30g anason, 20g adaçayı ve 20g kekikkarışımı ile, haşlama demleme yöntemiyle hazırlanmış çayın (bir bardak suya bir tatlıkaşığı bitki karışımı) ilk yudumunu ağzınızda bir süre dolaştırdıktan sonra, kalan çayı yudumlayarak için.Günde birkaç bardak çay içilebilir.

Çay reçetesi: Bir tatlı kaşığı biberiye ve bir tatlı kaşığı nane, iki su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Soğuduktan sonra, içine bir tatlı kaşığı dolusu mirra tentürü eklenir ve bir şişeye aktarılır. Gün boyunca ağız bu suyla iyice çalkalanır ve tükürülür. Kullanımdan önce şişe iyice çalkalanmalıdır.

-Kakule tohumu çiğnenebilir.
-Sindirim sisteminden kaynaklanan ağız kokusuna karşı, nane ve kimyon çayları yararlı olacaktır.
-Mide asidi az olan kişilerin nefeslerigenellikle kötü kokar. Bu durumda, mide asidinin arttırılmasına çalışılmalıdır. Süt içilmemeli, ama yoğurt ve portakal (turunçgiller) tüketilmelidir. Ayrıca, yemeklerden yarım saat sonra birkaç kimyon tanesi uzun uzun çiğnenmelidir.
-Anason tohumu çiğnenebilir veya bir elma yenebilir.
-İltihabı önleyici bir biberiye-nane eşitkarışımı çayı ile yapılan gargaralar da etkilidir.

Her yemekten sonra dişler iyice fırçalanmalı, diş aralarında kalan yemek artıkları ise, birkaç günde bir “diş ipi” ile temizlenmelidir.

Ağız kokusunun olmaması için bunları yapmayın.

Bu arada şeker ve şekerli besinlerden alkol, sigardan uzak durun.Sarımsak ve soğan çok faydalı olduğu için yememenizi söyleyemem.Fakat çiğ olarak yiyecekseniz birileriyle görüşmediğiniz zaman yemenizi öneririm.

Ağız kokusuna göre hastalık teşhisi

Yoğun ağız temizliği ve beslenme alışkanlıklarında yapılan olumlu değişikliklere karşın ağız kokusunun önüne geçilemediği durumlarla vardır.Nefes kokusu bazen hastalıkların doktor tarafından teşhis edilebilmesine yardımcı olabilir:

-Şeker komasına yakınlaşmış bir hastanın nefesi “aseton”kokar.
-Bir idrar zehirlenmesi, nefesin “amonyak” kokmasına yol açar.
-Karaciğer yetmezliğinde ise hastanın nefesi “balık” kokar.

Bu tür durumları anlamak için bir uzman doktora veya diş hekimine başvurulmalıdır.




denizinrengi
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar