30 Ocak 2012 Pazartesi

Hangi Bitki Çayı Hangi Hastalığa Neye İyi Gelir Faydaları

. 30 Ocak 2012 Pazartesi

Hangi bitki çayının ne işe yaradığını.Bitki çaylarının özelliklerini öğrenmek istermisiniz?




Yeşil çay
Anti enflamatuar, hücre yenileyicidir.Arterioskleroz riskini azaltır.Damar sertliğinden koruyor. Kılcal damarları büzerek ödem oluşmasını önlüyor.Deriyi besler.Kalp ve dolaşım sistemini olumlu etkiler ve, hastalıklarını azaltır.Kemik erimesini engelliyor.Kilo verdirir.Mide ve barsak problemlerin hafifletir.Migreni geçiriyor.Sürekli kullanımı, romatizmal hastalıkların tedavisinde fayda sağlar.İstenmeyen yeğların %30′unu absorbe eder.

Adaçayı
Kuvvet verici ve uyarıcı etkisi vardır.Ayrıca bakteri, virüs ve mantarı oluşumu karşı tedavi edicive antiseptik özelliği vardır. Demlenerek hazırlanır.Adaçayını 2 dakikadan fazla kaynatırsanız bu yararlı çay toksik özellikli bir çaya dönüşür.Adaçayını hamilelerin kullanmaması önerilir.

Anason
Mide ve bağırsak şikayetlerinde,hazımsızlıkta ve soğuk algınlığına karşı kullanılır. Demlenerek kullanılır.

Biberiye
Antoksidan,antimikrobiyal,antiviral özelliği vardır.Hazımsızlıkta, mide bağırsak kramplarında kullanılır.Demlenerek hazırlanır.Yüksek dozda alınmamalıdır.Yan etkileri vardır.

Civan perçemi
Mide ve bağsur kanamalarında,yara burun vb. kanamalarda kanı durdurucu özelliği vardır.
Mide ağrılarında, mayasıl,ülser hastalıklarında kullanılır.15 gr kıyılmış sap veya içek 1/5 suda kaynatılır.
Soğuyunca süzülür.Yemeklerden sonra birer çorba kaşığı alınır.Dişeti iltihaplarında gargara şeklinde alınır. Tortusuda şiş ve yaralara kompres olarak kullanılır.

Sarı kantaron
Doğal antidepresandır.İleri vaka depresyonlarda kullanılmamalıdır.Uzmana gidilmelidir.Yara iyileştirici,antibaktiyel özelliğide vardır. Fakat güneşli havalarda leke yapabilir,ayrıca hamile ve emziren annelerin kullanması sakıncalıdır.Genelde doktor kontrolünde kullanılması tavsiye edilir.

Kedi otu
Uyku düzensizliklerinde kullanılır.Uyumaya yardımcı olur.Sakinleştirici ve kas spazmlarını giderici olarak da kullanılır.Mide şikayetlerine yol açabilir.Reçeteli uyku ilaçları ile alınmaması tavsiye edilir.




denizinrengi
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar