17 Şubat 2012 Cuma

Açıklamalı Bebek Patik ve Şapka Yapılışı Anlatımlı

. 17 Şubat 2012 Cuma

Daha önce sizlerle Bebek Etek Modeli ve Bebek Ceket modelini paylaşmıştık. Şimdi ise aynı modelin şapka ve patik modelini sunuyoruz. Bebeğinize etek ve ceketi yaptıktan sonra bu şapka ve patiğide yaparak takım olarak giydirebiliriniz.


ŞAPKA

Yeşil yünümüz ile 68 zincir çekelim. Üzerine 65 trabzan yapalım. 16 trabzan sırasından sonra 2 sıra dilim olacak şekilde desenimizi koyalım.

Dikiş Arka dikişini yapalım. Önden 2. trabzan sırasından sonraki 4 sırayı ve 9. trabzan sırasından sonraki 4 sırayı pli yaparak tutturalım. Bağcıklarımızı iki kat yün ile dilim motif başlangıç sırasından zincir çekerek oluşturalım.

PATİK

14 zincir çekelim ve üzerine 14 sık iğne yapalım. Dönerek 3 sıra sık iğne yaparken, her sırada iki uçta 2 şer sık iğne artıralım. 2. sıranın bitiminde toplam 36 sıkiğne yapmış oluruz. Üzerine 2 sıra trabzan yapalım. Ön orta 5 trabzanımızı her sıra başında 1 er artırarak 3 sıra örelim ve patiğin üst kısmını oluşturalım. Bilek ile birleşirken elde ettiğimiz 7 trabzanımızı ve bilek çevresine yapacağımız 16 trabzanı toplam 2 sıra daha örelim. Üzerine 2 dilim motifi ördükten sonra bitirelim. Son trabzan sırasının içinden kurdele geçirelim.


orenbayan.gen.tr
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar