9 Şubat 2012 Perşembe

Yaşlanmayı geciktiren öneriler, yaşlanmaya karşı tedbirler önlemler

. 9 Şubat 2012 Perşembe

Yaşlanmayı geciktirmek aslında hiç de zor değil. İşte, genç kalmanın sırları…

Önemli olan iç sağlığı

Genç kalmak deyince aklınıza hemen estetik ameliyatlar gelmesin. Zira bu operasyonlar sadece dış görünümünüzü değiştirir. Önemli olan vücudunuzu içten sağlıklı tutmak! Dinç ve sağlıklı bir vücut, daha güzel ve alımlı görünmenizi sağlar. Egzersiz yapmamak için türlü bahaneler üretenlerdenseniz, hiç olmazsa günde yarım saatinizi yürüyüşe ayırın. Bu, kalp atışlarınızı, kan dolaşımınızı, solunumunuzu düzenler, metabolizmanızı dengeler, uyku kalitenizi, daha da önemlisi yaşam standardınızı yükseltir.




Biraz azim, biraz egzersiz

İkinci aşama egzersiz. Biraz azimli olup egzersize başlarsanız, baş ağrılarınız diner, kanınızdaki insülin oranı dengelenir, böylece şekerli, yağlı yiyeceklerden uzak durursunuz, stresi yenersiniz, yeni projelere atılacak gücü ele geçirirsiniz. Egzersiz kandaki endorfini yükseltir ve depresyon riskini azaltır. Üşenmeyin, bahçe işleriyle uğraşın ya da bir spor salonuna yazılın.

Sevin, sevilin, sevişin

Toplumda yaşın ilerlemesiyle birlikte cinselliğin bittiğine dair yaygın kanıyı unutun. Cinselliğin güzelliğini yeniden keşfedin. Unutmayın, egzersiz yapmak sizi cinselliğe bir adım daha yaklaştırır. Zira egzersiz esnasında salgı bezlerinde östrojene dönüşen DHEA hormonu (gençlik hormonu) açığa çıkıyor. Bildiğiniz gibi ne kadar östrojen, o kadar seks!

Bol su, bol oksijen
Bol bol su için. Çünkü en güzel antioksidan sudur. Sudaki oksijen, kanı ve hücreleri besler. Vücuda oksijen almanın bir diğer yolu, doğru nefes almaktır. Derin nefesler alın ve nefesinizin hücrelerinizde dolaştığını hissedin. Bunu yoga ve meditasyonla geliştirebilirsiniz.

Yiyin, gençlik hormonunuz yükselsin

Gençlik hormonu olarak bilinen DHEA’yı yükselten yiyecekler zeytin, avokado, patlıcan, peynir, ton balığı, zeytinyağı ve sarımsak olarak sıralanıyor. Bunlardan bol bol tüketin. B6 vitamini için deniz mahsulleri, işlenmemiş tahıl, muz ve fındık yiyin. Günlük tuz tüketiminizi üç çay kaşığıyla sınırlı tutun.

Pozitif olun

Pozitif olmayı seçin, bardağın dolu tarafını görün. İyimserlik, bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkilere sahip. Duygusal açıdan dengeli ve uyumlu bir kişilik, şimdi olduğu kadar ileri yaşlarda da sağlıklı olmanızı sağlar.

Gerçek dostlarınızı ayırın

Sosyal çevrenizde bir ayıklama işlemine girişin. Sizi seven ve yanında kendinizi iyi hissettiğiniz insanlarla devamlı iletişim halinde olun. Sizi bunaltan ve sizden yararlanan insanlarla bir arada olmamaya özen gösterin.

İç dünyanızı gençleştirin

İç dünyanızla iletişime geçin, ruhunuzu arındırın. Bu, hoş bir manzarayı ya da resmi seyretmekle, güzel bir müzik dinlemekle, yoga ve meditasyon yapmakla, inancınız varsa dua etmekle olur. Size hayatta olduğunuzu hissettirecek ve ruhunuzu dinlendirecek yöntemleri es geçmeyin.

Yeni bir iş

Şu anda yaptığınız iş manevi tatmin sağlamıyorsa, ne yapın edin, kendinize yeni bir kariyer planı çizin. İşinde mutlu olmamak erken yaşlanmaya sebep olur. Minik bir pastacı dükkanı açmak, bahçenizde sebze meyve yetiştirmek, kendi tasarladığınız takıları satmak gibi stresten uzak bir hayat planınız varsa, ertelemeyin, hayata geçirin.



pratiksaglik.co.cc
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar