9 Şubat 2012 Perşembe

Oktay Usta Bademli ve Vişneli Kek Tarifi Nasıl Yapılır

. 9 Şubat 2012 Perşembe



Hazırlanışı:
Hazır kek karışımı derin bir kaba dökülür. 3 yumurta, ekşi krema, tarçın ve su üzerine ilave edilir. Hazır kek karışımının içerisinde şeker ilavesi olmasına dikkat ediniz. Eğer içerisinde yoksa tarifine göre şeker de ilave ediniz. Mikser yardımıyla bütün malzemeler karıştırılır. Dikdörtgen bir kaba dökülerek üzerine kaşık yardımıyla düzleştirilir. Başka bir kapta 1 paket vişneli jöle kendi tarifine göre hazırlanır. İçerisine sıcakken vişneler (dondurulmuş vişne de kullanabilirsiniz) ilave edilir. Kaba yaydığınız kek hamurunun üzerine vişneli karışım dökülür. Tüm yüzeye eşit dağılmasına dikkat ediniz. 200 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirilir. Kesinlikle bu esnada fırın açılmaz. Çıkartılınca bir kürdan yardımıyla içerisinin hamur olup olmadığı kontrol edilir.Fırından çıkartılınca üzerine kıyılmış badem serpiştirilir. 1 yemek kaşığı süt ile sulandırılan pudra şekeri üzerine dökülerek tatlandırılır.
Malzeme:


1 paket hazır kek unu ( Çeşitli markaların hazır kek karışımları mevcut)
1 çorba kaşığı tarçın
250 gr ekşi krema
3 yumurta ( Sarısı ve beyazı dahil)
Yarım su bardağı su

Üzeri için;

1 paket jöle
Vişne
Kıyılmış badem
1 yemek kaşığı süt
1 fincan pudra şekeri



gelenekseltad.co.cc
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar