30 Mart 2012 Cuma

Çikolata Soslu Elma Topları Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri

. 30 Mart 2012 Cuma



Hazırlanışı

Öncelikle elmaları yıkayıp soyup rendeleyelim. Bir kaba alalım içine 1 pkt petibör bisküviyi kırarak ekleyelim. Çok iri parça kalmamasına dikkat edelim. Tarçın, pudra şekeri ve fındığıda ekleyip iyice yoğuralım. Ele yapışmayacak kıvama gelince tamamdır. Elimizle yuvarlak şekil verip servis yapacağımız tabağa yerleştirelim.

Çikolata sosu yapmak için ister hazır pkt kullanabilirsiniz yok ben kendim yapmak istiyorum da derseniz şöyle tarif edelim:

Süt, nişasta, kakao ve şekeri küçük bir tencereye alıp kıvam alıncaya kadar tel çırpıcı ile karıştıralım. Kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatıp içine parça bitter çikolatayı ekleyelim. Karıştıralım. İlk sıcaklığı çıkan elma toplarımızın üzerine gezdirelim. En son olarak da portakal kabuğu rendesi ve hindistan cevizi ile süsleyelim.

3 – 4 saat buzdolabında bekletelim. Tatlımız servise hazırdır.
NOT: Bu ölçüyle tam 14 adet çıkıyor bilginize…

Malzeme:

3-4 adet elma
1 paket petibör bisküvi
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı ceviz yada kırık fındık,(ben kırık fındık kullandım)
Çok az tarçın

Çikolata sosu için:

1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kakao, (tepeleme)
3-4 parça bitter çikolata

Üzeri için:

Portakal kabuğu rendesi ve hindistan cevizi




gelenekseltad.co.cc
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar