13 Nisan 2012 Cuma

2012 Anlatımlı Tül Tel Kırma Yapılışı, Örnekleri, Modelleri

. 13 Nisan 2012 Cuma

Bartın yöresine ait olan tel kırma, 1890 ve 1900 yıllarında geliştirilmiştir. Sizler de el sanatlarına meraklı iseniz sizler için tel kırma modellerini araştırıp siteye ekledik. Zahmetli bir yapılışı vardır. Ortaya çıkan sonuç ise muhteşem! Çok şık tel kırma örnekleri sizleri bekliyor. El beceriniz varsa bu iş tam size göre!

Tel kırma tül üzerinde sayılarak işlenir. Tül üzerinde gözenekler sayılarak işlemesi yapılır. Kasnağa gerdirelerek yapılan ve parmak yardımı ile yapılıyor. Sayılamayan kumaş türlerinde ise kanaviçeden yardım alınarak yapılır. Tel kırma motifleri üzerine işlendiği kumaşların kullanım alanlarına göre farklılık göstermektedir. Sert olmayan kumaşlar tercih ediliyor. Sert kumaşlarda aynı verimi alamayabilirsiniz. Ayrıca tel kırma iğnesi de diğer iğnelerden farklıdır. Bunu bütün tuhafiye mağazalarından temin edebilirsiniz. Tel kırma örneklerinden dilediğiniz modelleri çıkarabilirsiniz. Örneğin; salon takımı, seccade, tülbent, masa örtüsü vs.. bütün bunlarda tel kırma kullanabilirsiniz.

Değerli ziyaretçilerimiz; sizler için Bartın yöresinin tel kırma örneklerini araştırıp siteye ekledik. Yöresel bir el sanatı olan tel kırma çok otantik yapıya sahip. İşçiliği zor olsa da görsellik ön planda. Şimdi dilerseniz hep birlikte modellere bir göz atalım. İşte 2012 tel kırma modelleri…

2012 tel kırma örnekleri

Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar