9 Haziran 2012 Cumartesi

Danimarka Milli Futbol Takımı Euro 2012 Oyuncu Maç Kadrosu

. 9 Haziran 2012 Cumartesi


1992 yılında İsveç'te düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda finalde Almanya'yı devirerek kupayı müzesine götüren Danimarka, 10 yıl aranın ardından bu kupayı yeniden kazanmak istiyor. Geçtiğimiz yıl Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenlediği turnuvada yer alamayan Danimarka adeta 'ölüm' grubuna düştü. Morten Olsen'in çalıştırdığı ekip, elemelerin son maçında yenerek grubu lider tamamladığı Portekiz'in yanı sıra, 1992'de kupayı avuçlarından aldığı Almanya ve 2010 Dünya Kupası'ndaki rakibi Hollanda büyük bir savaş verecek.


ADA EKİBİ GİBİ

danimarka.jpgDanimarka'nın kadro yapısını baktığımızda grupta 3. olmalarını bile başarı olarak değerlendirebiliriz. Omurgasını İngiltere'nin oluşturduğu Olsen'in ekibinde kaleyi Stephan Andersen, Anders Lindegaard ve Kasper Schmeichel'dan biri koruyacak olurken, bu bölgenin önünde Liverpool'dan Daniel Agger görev yapacak. Orta alanın baş aktörü olan Ajaxlı Cristian Eriksen, gol yollarında Nicklas Bendtner'in en büyük yardımcısı olacak. 34 yaşındaki Dennis Rommedahl'ın tecrübesiyle kilidi her an açmaya hazır olan Danimarka'nın en büyük ilacı kuşkusuz orta alan olacak. Bendtner'e duacı olan takımda Michael Krohn-Dehli ve Thomas Kahlenberg sürpriz gollere imza atabilecek oyuncular olarak dikkat çekiyor. 24'lük Bendtner'in sakatlanması ya da formsuzluğu halinde ise Groningen'den Nicklas Pedersen devreye girecek.


RAKİPLERİ
İlk maçında Hollanda ile kozlarını paylaşacak olan Danimarka, Portakallar'ın orta sahasına diş geçirmeye çalışacak. Elemelerde kalesinde yalnızca 6 gol gören Olsen'in talebeleri Bendtner'in üzerine kurulu bir oyunla mücadele ediyor. Savaşçı yapısıyla rakibi için her an tehdit oluşturan Danimarka orta alandan mermi gibi ceza alanına girebiliyor. 3 ya da 4 pasta sistemli bir şekilde topu Bendtner'in önüne gönderen ekibin kaderini yine bu oyuncu belirleyecek. Kalabalık orta saha ile sakin bir yapıya bürünen Danimarka, beraberliği her zaman elinde tutmaya çalışan bir ekip. 90 dakika boyunca oyundan yılmayan takımın bu turnuvada favori olarak gösterilmemesi sürprizin habercisi...Almanya, Portekiz ve Hollanda gol atmak için adeta çıldıran takımlar! Morten Olsen'in taktik dehasını konuşturması puan ya da puanları getirir. İlk 20 dakikada gol bulduğu taktirde rakibe kalan dilimi adeta zindan eden Danimarka bu yeteneğini yıldızlar karmasına karşı ne kadar gösterecek, bekliyoruz!


MİLLİ FORMAYLA EN ÇOK GOL ATAN OYUNCU
Danimarka'nın yakın geçmişteki en büyük efsanesi olan John Dahl Tomasson çıktığı 112 maçta 52 kez fileleri havalandırmayı başardı. 114 maçta 21 kez ağları sarsan en büyük gol yardımcısı Dennis Rommedahl ise bu kez gol servislerini Bendtner'e yapacak. 2010 yılında milli takıma veda eden Tomasson, 2011 yılında eski takımı Feyenoord'a dönerek futbol karierini noktalamıştı.


EN ÇOK MİLLİ OLAN FUTBOLCU
4 yıllık Brondby macerasının ardından 1991 yılında Ada devi Manchester United'a transfer olan efsane kaleci Peter Schmeichel, Danimarka'da en çok milli formayı terleten oyuncu konumunda bulunuyor.129 kez ülkesi için kaleyi koruyan Schmeichel'ı takip eden isim ise 114 ile turnuvada boy göstermeye hazırlanan Rommedahl...


TAKTİK DİZİLİŞ
Morten Olsen'i ekibinin EURO2012'de 4-5-1 dizilişiyle sahada olacak. Bu oyun anlayışında zaman zaman değişikliklere Olsen, skora göre 4-3-3 ve 4-1-4-1'i de deneyecektir.


EURO 2012'YE NASIL GELDİLER?
EURO2012 elemelerinde H Grubu'nu 19 puanla zirvede tamamlayan Danimarka, arka arkaya aldığı 4 galibiyetle hem Norveç'i hem de Portekiz'i geride bıraktı. Parken Stadı'nda Portekiz ile oynadığı son karşılaşmada 13. dakikada Michael Krohn-Dehli'nin golüyle öne geçen Danimarka, Bendtner ile farkı ikiye çıkardıktan sonra fişi çekmeyi başarmıştı. Portekiz'in çabaları 90. dakikada Cristiano Ronaldo ile başarıya ulaşsa da puan için yeterli olmamıştı.


RAKAMSAL BAŞARILARI
Tarihinde 4 kez Dünya Kupası'na katılan Danimarka en büyük başarısını 1998 yılında gösterdi. Güney Afrika ve Suudi Arabistan'ı geride bırakarak Fransa'nın ardından 2. olan Danimarka, bir sonraki turda Nijerya'yı 4-1'le geçmişti. Çeyrek finalde karşısında Brezilya'yı bulan, Schmeichel, Högh, Helveg ve Laundrup kardeşlerin ekibi sahadan 3-2 mağlup ayrılmıştı. Avrupa Şampiyonası'na adeta abone olan Danimarka, bu turnuvaya 8 kez katıldı. 1992 yılında kupayı havalandıran ekip, 1984'te yarı final oynarken, 1964 yılında ise 4. oldu.


Avrupa Futbol Şampiyonası
1992 – Şampiyon
1984 - Yarı Final
1964 - Dördüncülük

gazete5
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar