9 Temmuz 2012 Pazartesi

2012 Kpss Beyazkalem'de yayınlanan 57 soru - Kopya iddiası

. 9 Temmuz 2012 Pazartesi


2012 Kpss hakkında iddialar bitmek bilmiyor. Bu kez de beyazkalem tarafından yayınlanan 57 soru adaylar tarafından şüpheli bulundu..


Uludağ sözlükte yapılan açıklama şöyle:


savunmak adına değil lakin şunu söylemeden geçmemek lazım ;
bu link kısa bir süre önce yayınlandı ve 57 kadar soruyu çıkarmış yazmışlar.
adamlar reklam amacında bir şirket olduğu için belli ki hocaları sınava girmiş soru paylaşımı yapılıp bir şekilde
ya yazmışlar ya da ezberlemişler sistemlice.

Söz konusu Link:

İndirme Linki


peki neye göre söylüyorum?
1) cemaat soruları sızdırmış diye söylüyorlar lakin bu link sızdırma değil paylaşma.
2) nasıl bu kadar soruyu yazabiliyorlar? daha önce defalarca kpss ye girdim en son kpds sınavına girdim ve sorular ve cevapları aynen bu şekilde pdf formatında
hatta osym logolu olarak http://www.dilforum.com da akşam saatlerinde verilmişti geriye kalan bazı hatırlanmayan sorularda ertesi gün. oysa ösym 1 hafta sonra soruları açıkladı.

beyaz kalem reklam yapmak istemiş lakin ters tepmiş . gerçi reklamın iyisi kötüsü olmaz yarın satışları patlar belki de.


Konu hakkında beyaz Kalem'in yanıtı gecikmedi:

yönetici kişi, sınav bittikten sonra hem öğretmenleri hem de öğrencileri aracılığıyla sınav sorularını bir an önce tamamlayıp sitelerinde hemen yayınlamak için çaba sarf ettiklerini belirtti.


sınav sorularından 57 adedini toparlayabildiklerini ve bunu internet sitelerindeki hazır deneme sınavı yazılımına yüklediklerini belirtti. hazır yazılım nedeniyle de yayınlanan pdf dokumanın alt tarafında "deneme sınav 2" ibaresi çıktığını belirtti.


böyle bir algı oluşturdukları için üzgün olduklarını belirtti. şuan aşırı yoğunluktan dolayı internet sayfalarına giremediklerini, girdikleri anda bir açıklama yapacaklarını belirtti.

bütün soruların toparlanıp güncel soruların toparlanamamasının sebebi nedir ey beyaz kalem yöneticileri? buna da bir açıklama getirirlerse içimiz rahatlar. ki zaten dosyada da oluşturulma tarihi olarak sınavdan sonrası görünüyor ancak neden güncel sorular yok neden? halbuki o kadar uzun soruların içinde hatırlanması en kolay sorulardı.

Diğer yandan, Pkk'nın şehir yapılanması Kck'nın soruları ele geçirip cemaat'in üstüne attığı yönünde bazı iddialar da  var.. 




Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar