7 Eylül 2012 Cuma

Yeni Atanan Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan Kimdir

. 7 Eylül 2012 Cuma


Yaklaşık 1,5 ay önce göreve başlayan Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’ı ve icraatlarını yakından takip ediyorum. Emniyet Müdürlüğü görevi, aslında istihbaratçı kökenli olan Gürkan’ın ilk tecrübesi. Gürkan, hem ilk Emniyet Müdürlüğü tecrübesi yaşamasına hem de ilimizde yeni olmasına rağmen, 1,5 ay gibi kısa bir sürede yaptığı icraatlarla bize gelecek ile ilgili önemli ipuçları vermeye başladı.

SEVGİ PROJESİ

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan göreve başladığı ilk gün oradaydım. Koltuğa oturur oturmaz ilk olarak ‘polis-halk’ dayanışmasını sağlayacaklarını söylemişti. Gürkan’ın bu açıklamasının hemen ardından gündeme getirdiği ilk projesi; polisin halka, halkın da polise karşı sevgi ve saygı içerisinde yaklaşması formülü oldu. Aslında çok basit gibi görünen ancak hiç kimsenin aklına gelmeyen, gelse de uygulanması meşakkatli bir süreç isteyen bu formül trafik başta olmak üzere bir çok alanda suçun işlenmeden önüne geçebilecek bir formül.

FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, ilk koltuğa oturduğu zaman yaptığı açıklamayı, aradan kısa bir süre geçtikten sonra hayata geçirdi. İlk olarak, ülke güvenliği için polis olarak hizmet verirken şehit olmuş kişilerin aileleri ile birlikte iftar düzenledi. Vali Ali Haydar Öner, iktidar ve muhalefet partilerinin milletvekilleri ve il başkanı ile şehitlerin ailelerini aynı masa etrafında buluşturdu. Onlara değer verildiğini, devletin onların yanında olduğunu, en azından unutmadığını, küçücük de olsa bu jestle ortaya koydu.

Gürkan’ın halka yönelik sempatik ikmal sayılabilecek ikinci projesi de yine Ramazan Ayı’nda, yardıma muhtaç bir aile ile birlikte iftar yapması oldu. Ailenin reisi kanser hastası olduğu için kolay kolay iş bulamıyor, 4 çocuktan 2’si de özürlü. Tek göz bir odada, resmen hayatta kalma savaşı… O aile belki yıllardır orada, gözümüzün önünde ama hiç birimiz onları görmedik veya görmemezlikten geldik. Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, çocukların eğitim masraflarını üstlendi, aile reisinin iş bulabilmesi için duyarlı işadamlarına çağrı yaptı.

Bu ziyaretler ve ağırlamalar hiçbir işe yaramasa bile bir farkındalık oluşturdu. Görmediğimiz, duymadığımız çığlıkları işittik, o sessiz çığlıkların sahipleri belki de sorunlarına çare buldular.

OKULCANLAR PROJESİ

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’ın göreve başladıktan sonraki en önemli projelerinden bir tanesi de, geçtiğimiz hafta tanıtımı yapılan ‘Okulcanlar’ projesi. Bu projeye göre, her okula bir polis görevlendirilecek ve tabiri caizse o okulda kuş uçsa o polisten sorulacak. Bu işin güvenlik kısmı. Ancak bu projenin bir de sivil toplum örgütleri ayağı var.

Projeye göre, her okul bir sivil toplum örgütüne bağlanacak. Bu okulun ihtiyaçları o sivil toplum örgütü vasıtasıyla gündeme getirilecek ve çözüme kavuşturulacak. Bu sayede şehirdeki sivil toplum örgütleri ‘artık’ elini taşın altına sokmuş olacaklar.

AHMET ZEKİ GÜRKAN

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi, Ahmet Zeki Gürkan’ın Emniyet Müdürlüğü tecrübesi yok. Isparta ilk görev yeri. Peki Ahmet Zeki Gürkan kimdir? Kısa araştırmalar sonucunda elde ettiğim bilgiyi tek cümleyle özetleyeyim; Türkiye’nin en iyi istihbaratçılarından.

Yazımızın sonunda başlığın anlamını da anlatalım; Diyarbakır Emniyet Müdürü rahmetli Gaffar Okkan, Türk Emniyet teşkilatında efsane olmuş isimlerden bir tanesi. Özellikle Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü sırasında gösterdiği başarı onun ismini ‘ölümsüzler’ listesinin en başına taşıdı. Diyarbakır gibi ‘terör’ün merkezinde, devletin şefkatli yüzünü halka gösterip, devletle halkın barışmasına vesile olarak, terör örgütüne eleman gidişini neredeyse sıfıra indirdi.

İşte bu yüzden hain bir tuzakla onu aramızdan aldılar. Sonra mı? Sonrasında ise, işte az önce, “Türkiye’nin en iyi istihbaratçıları arasında” dediğimiz, bugün rahmetli Gaffar Okkan’ın ‘polisi halka sevdirme’ çizgisinden ilerleyen Ahmet Zeki Gürkan’lar devreye girdiler.

Rahmetli Gaffar Okkan suikastını üstlenen Hizbullah’ın bu olayını aydınlatan Diyarbakır Emniyet Müdürü Atilla Çınar’ın 6 kişilik ‘seçkin’ ekibinde, bugün Isparta Emniyet Müdürü olan Ahmet Zeki Gürkan da vardı. Gürkan, o gün cinayetini aydınlattığı rahmetli Gaffar Okkan’ın çizgisinde ilerliyor. İşte bu yüzden bize de, “Yeni bir Gaffar Okkan doğuyor” başlığını atmak kalıyor.

Başarılar diliyoruz.


Kaynak Link: http://www.haber32.com.tr/enver-taha-aydin/yeni-bir-gaffar-okkan-doguyor-kose-yazisi-833y.html
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar