7 Ekim 2011 Cuma

KPDS başvuruları için son gün

. 7 Ekim 2011 Cuma


Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) Sonbahar Dönemi başvuruları bugün sona eriyor. Sınav 20 Kasım Pazar günü yapılacak.

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 2011-KPDS Sonbahar Dönemi başvuruları bugün mesai bitiminde sona eriyor. Başvurular elektronik ortamda yapılacak. Son iki yıl içinde ÖSYM tarafından yapılan herhangi bir sınava Başvuru Merkezi aracılığıyla başvurmuş olan adaylar başvurularını isterlerse bireysel olarak internet aracılığıyla ya da bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapabilecekler. Diğer adaylar başvurularını başvuru merkezleri aracılığıyla gerçekleştirecek. 3 TL olan Başvuru Hizmeti Ücreti de adaylar tarafından ödenecek. Başvuru merkezleri ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden duyurulacak. ÖSYM açıklamada sınav ücretinin başvuru işleminden önce ilgili bankaya yatırılması gerektiğini de hatırlattı. Adaylar, 2011-KPDS Sonbahar Dönemi Kılavuzu ile Aday Bilgi Formu’na başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecekler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.
Sınav 20 Kasım’da
Sınav 20 Kasım 2011′de Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illeri ile Lefkoşa’da yapılacak. 2011-KPDS Sonbahar Dönemi Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince,Danimarkaca(Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca’dan yapılacak. Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunancadan yapılacak sınavlarda çoktan seçmeli sorulardan oluşan testler kullanılacak. Bu diller için sınavda sözcük bilgisi, dilbilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunacak. Sınav yapılacak diğer dillerde sınav Türkçeye ve yabancı dile çeviri şeklinde uygulanacak.
DGS sonuçları
Bu arada ÖSYM, 17 Temmuz 2011′de yapılan Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) başvuran adayların sonuçlarını, mezun oldukları Meslek Yüksekokulu Müdürlükleri ÖSYM’nin internet sitesinden öğrenebileceğini açıkladı. Meslek Yüksekokulu Müdürlükleri 2011-DGS’ye başvuran kendi öğrencilerinin sonuç bilgilerini, http://dgsnot.osym.gov.tr internet adresinden akademik not ortalamalarını girdikleri kullanıcı kodu, kullanıcı adı ve şifreleri ile görebilecekler.


kpss2012.net
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar