5 Aralık 2012 Çarşamba

Kpss'de kaç puan alırsam atanırım,kpss taban kaç puan ?

. 5 Aralık 2012 Çarşamba

KPSS’de kaç puan alırsam atanmam kolay olur? Benim bölümümden kaç puanla alıyorlar?  KPSS’de taban puan kaç? gibi adayların çok merak ettiği bu sorulara kısaca değinmek istiyoruz…
Her öğretim düzeyinde genel olarak kabul gören taban puan 60 ama bazı istisnai durumlarda bu puan düşebiliyor. Adaylar öncelikle bunu bilerek bir hedef belirlemeliler. Bir kadroya atamalar  tercih edenler arasında en yüksek puanlıdan başlayarak kontenjan sayısını dolduran en son adayın puanıyla bitiyor. Böylece o kurum ve kadro için tavan ve taban puan ortaya çıkıyor.
Her atama döneminde çok da büyük oynamalar olmamasına rağmen tavan ve taban puanlar mutlaka değişiyor.  Bu yüzden kaç puanla bir yere girerim sorusuna yanıt vermek çok zor. Bir de tercih kullanan adayların puanları arasındaki farkın çok az hatta bazen bir puanın bile altında olması bu tür bir tahminin ne kadar sakıncalı olacağını gösteriyor. 90 puanın üzerinde alan bir aday bile bazen tercih hatası bazende tercih edenlerin daha yüksek puanla o kadroyu tercih etmeleri nedeniyle açıkta kalabiliyor.
2010 ve 2011 KPSS  sonuçlarını incelediğimizde karşımıza %90 çoğunlukla 80 ve üzeri puan alan adayların bir kadroya yerleşebildiğini görüyoruz. Geri kalan %10′luk kısımında büyük çoğunluğu 70-80 arası ve çok  az bir aday da 60-70 puanla yerleştirilmiş. Bu da gösteriyor ki hedef 80 hatta 90 puanın üzerine çıkmak olmalı.
2012 KPSS’ye yaklaşık üç milyon adayın katılacağını da hesaba katarsak çok zorlu bir mücadele olacağını, çok küçük puan farklarıyla kontenjanların dolacağını söyleyebiliriz.


kpss2012.net
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar