5 Aralık 2012 Çarşamba

Tos Ekmeği ile Lahmacun Nasıl Yapılır - Yapılışı

. 5 Aralık 2012 Çarşamba

Ekmek dilimleriyle kolay lahmacun
Canınız lahmacun istedi ama ne hamur yoğurmaya, ne tek tek açıp pişirmeye vaktiniz var.  “Yok mu bunun kolay bir yolu?” diye düşünüyorsanız, size kolay bir tarifim var bugün. Dilimlenmiş ekmeklerle hazırlanmış, lahmacun tadında ama çok kolay bir kahvaltılık.
Bu tarifi tost ekmekleriyle yapıyoruz fakat, marketlerde satılan içinde pek çok katkı maddesinin olduğu tost ekmekleriyle değil. Ben fırından köşeli tava ekmeklerinden aldım, onunla yaptım. Herhangi bir ekmekle de olur. Bulunduğunuz yerde pide varsa, pideyle de yapabilirsiniz.
Eğer soğanını, sebzesini daha bol koyarsanız, çok az kıymayla da bol bol lahmacun dilimleri elde edebilirsiniz. Geçelim tarife:
Harç malzemeleri
  • 300 gr. orta yağlı kıyma
  • 2 büyük soğan
  • 4 diş sarımsak
  • yarım demet maydanoz
  • 2 adet domates
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Kimyon ve tuz
  • 1 adet yumurta (Harcı tutması için)
Pratik Lahmacun Nasıl Yapılır?
  • Maydanoz, sarımsak, soğan, biber ve domatesi küçük küçük doğrayın veya robottan geçirin. Diğer malzemeleri de ekleyip yoğurun. En son yumurtayı kırıp karıştırın.
  • Bu harçtan ekmek dilimlerinin üzerine bir kaşık koyup yayın. Fırının ızgara konumunda, yani sadece üzeri kızaracak şekilde 250 derecede 15 dakika kadar pişirin. (üzerinin hafif kızarması lazım)
  • Çay ayran veya meyve suyuyla ikram edin. Afiyet şifa olsun. Şükrümüz bol olsun.
cahidejibek.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar