26 Kasım 2011 Cumartesi

Ataması Yapılmayan Öğretmenler (AYÖP) Platformu Açıklaması

. 26 Kasım 2011 Cumartesi

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu

(AYÖP) Zonguldak İl temsilcisi Canan Gündüz, "Ataması yapılmayan işsiz öğretmenlerin sayısı 60 binden 300 bine çıkarak yüzde 500 artmıştır" dedi.

Gündüz, kent merkezinde bulunan Madenci Anıtı önünde yaptığı basın açıklamasında, eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmenlerin Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) mahkum edildiklerini ve sistem mağduru olduklarını söyledi.

Verilen atama sözlerinin tutulmadığını ve sınırlı atama yapılmasından dolayı da umutlarının ertelendiğini belirten Gündüz, şöyle konuştu:

"Ataması yapılmayan işsiz öğretmenlerin sayısı 60 binden 300 bine çıkarak yüzde 500 artmıştır. Her bakımdan yetersiz bu istihdamın bir an önce durdurulması ve yerine gerçek öğretmenlerin kadrolu güvenceli olarak atanması gerekmektedir. Biz atanamayan öğretmenler platformu olarak nitelikli eğitim için ücretli öğretmenliğini kaldırılmasını, 2011 yılı sonuna kadar 55 binden kalan 44 bin atamanın yapılmasını istiyoruz. Öğretmenler günümüz yas günümüz olmuştur ve gereğinin yapılması için tüm yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Sorunlarımız çözülünceye kadar sesimizi duyurmak için eylemlerimize devam edeceğiz."



haberler.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar