29 Kasım 2011 Salı

Mackolik.com Sitesinin Sahibi Kimdir İletişim Adresi Telefonu

. 29 Kasım 2011 Salı

Turkcell ve İddaa’ya içerik desteği de sağlayan mackolik.com’u ayda 10 milyon kişi ziyaret ediyor. Site, Türkiye’nin 4 köşesindeki maçların skorlarına ise 10 bin gönüllü muhabiri sayesinde ulaşıyor

Türkiye’de milyonların ilgi gösterdiği İddaa oyununun hızla yaygınlaşması internet üzerinden maç sonuçları yayını yapan sitelerin de sayılarının artmasına neden oldu. Bu sitelerden biri belki de en popüleri 2001 yılında faaliyete geçen mackolik.com. Mackolik.com’un en yakın rakibi ise sahadan.com isimli site. Bu 2 site de birbirbirine rakip ama sahibi olan isimler aynı. 1995 yılında Arçelik’ten ayrılan 6 bilgisayar mühendisi arkadaş bugün belki de dünyanın en geniş muhabir ağına sahip spor ajansına sahipler. Şaka değil çünkü mackolik.com’a gönüllü olarak hizmet veren Türkiye çapında 10 bin muhabir bulunuyor. 6 ortaktan biri olan Erdem Yurdanur, bu sistemi anlatmadan önce kuruluş öyküsünü şöyle özetliyor:

HEM RAKİP HEM KARDEŞ

“Arçelik’ten ayrıldıktan sonra 1995 yılında Coretech’i kurduk. Bu şirketle yurtiçi ve yurtdışına bir çok yazılım geliştirdik. Sonra Türkiye’de internetin yaygınlaşması ve buna bağlı olarak bahis oyunlarına olan ilginin artması üzerine mackolik.com sitesini kurduk. Dünyada futbolun oynandığı her yerden canlı olarak maç skorları veriyoruz. Bugün Turkcell, Digiturk, Fanatik, Fotomaç, İddiaa.com ve bilyoner.com’a içerik sağlıyoruz. Ayrıca yine Turkcell’le birlikte maç skorlarına yönelik SMS servisi hizmeti de veriyoruz. Daha sonra mackolik.com’a rakip çıkararak sahadan.com’u kurduk. Türkiye’de ilk 2 sırada bu siteler var.”




Golü haber ver parayı al

ERDEM Yurdanur gönüllü muhabirlik sistemini şöyle anlatıyor: “Türkiye’nin her köşesinde maçlar oynanıyor. Bu maçların skorlarını anında vermek lazım. Biz de bu nedenle sitede bir ilan verdik; “Bizim için maç seyeder misiniz?” diye. 10 bin kişi başvurdu. Şanlıurfa’daki maçı bile bizim için izleyenler var. 30 YTL harcırah gönderiyoruz. Maçı izleyen kişi gol olunca verdiğimiz numarayı çaldırıyor. Biz de onu arayıp skoru öğreniyoruz.”

Fenerlilerin buluşma yeri

ORTAKLARDAN birinin “Bu kadar sanal üyemiz var, niye bunları bir araya getirmiyoruz” sorusu üzerine ortaya mekan açma fikri çıkıyor. İddaa oynayanları bir araya getirerek, canlı olarak TV’den farklı maçları seyrettirmek için açılan mackolik complex’in yeri İstanbul’da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın hemen karşısında. Mekan Fenerbahçe’nin maçlarının oynandığı günlerde maça gelenlerin buluştuğu bir nokta. Ayrıca mekanda hafta içi belirli günlerde ücretsiz dans dersleri ve etkinliklerinın yanı sıra canlı müzik de var. Yurdanur, mekanın Fenerbahçe’ye özel olmadığını yakında diğer semtlerde de boy göstereceklerini söyledi.

Reklam geliri 1 trilyon


mackolik.com maç günleri 1 milyonu aşkın ziyaretçi sayısına ulaşıyor. Aylık ortalama ziyaretçi sayısı ise 10 milyon.


6 ortağın mackolik.com’a rakip olsun diye kurdukları sahadan.com isimli site ise aylık ortalama 7 milyon ziyaretçiye sahip.


Yurdanur ve arkadaşlarını futbol sitelerinden önce kurdukları ve tamamen at yarışına yönelik olan beygir.com ise paralı üyelik sistemiyle çalışıyor. Bu sitenin üye sayı 500 civarında.


Tüm bu sitelerin reklam geliri 2007 yılında 1 milyon YTL’yi geçti.

Canan SOYSAL


Adres Şefik Bey Sokak No:1 Kadıköy
(Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı yanı)
Telefon(216) 338 65 55
e-postadestek@kokteyl.com




aksam gazetesi
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar