22 Kasım 2011 Salı

Oktay Usta Elmalı Kurabiye Tarifi Hazırlanışı Malzemeleri

. 22 Kasım 2011 Salı

Elmalı kurabiye malzemeleri

■4 adet elma
■1 çay bardağı ceviz içi
■4 yemek kaşığı toz şeker
■1 çay kaşığı tarçın
■Pudre şekeri




Hamur malzemeleri

■Yarım paket margarin (125 gr)
■1 çay bardağı sıvı yağ
■1 paket kabartma tozu
■1 paket vanilya
■1 adet yumurta
■Alabildiği kadar un
■Yarım su bardağı yoğurt
■Çay kaşığının ucuyla tuz

Elmalı kurabiye tarifi

Elmaları soyup rendeleyelim. Bir tencereye koyup altını yakın, şekeri ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin, tencerenin altını kapatın. Tarçın ve ceviz içini ekleyip, karıştırın, bir kenarda bekletin

Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, margarini ve tuzu bir kaba aktarıp karıştırın. Biraz biraz un ekleyerek yoğurmaya devam edin ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekleyin. Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha katı olana kadar un eklemeye devam edin. İstenilen kıvamı elde edince, hamurumuzu düz bir zemine yayarak açın. Ardından kare parçalar kesin. Her bir kare parçayı çapraz şekile getirip, taşmayacak şekilde iç malzemeden ekleyin ve rulo halinde sarın. Fotoğraftaki görüntüyü elde etmeye çalışın.

Fırın tepsinizi yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar ortalama 40 dakika pişirin. Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp, elmalı kurabiyeleri soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra elmalı kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri ve isteğe göre tarçın ekin. Afiyet olsun.


oktayustayemektarifleri.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar