22 Kasım 2011 Salı

Oktay Usta Sulu Köfte Tarifi Hazırlanışı Malzemeleri

. 22 Kasım 2011 Salı

malzemeleri

■250 gram kıyma
■1 adet büyük soğan
■400 gram patates
■3/4 kahve fincanı pirinç
■1 çorba kaşığı margarin
■1 demet maydanoz
■4 bardak su
                                                       ■Tuz
                                                       ■Karabiber

Sulu köfte tarifi

Kıymaya rendelenmiş soğanı, haşlanarak süzülmüş pirinci, 1 kahve kaşığı karabiber ile 2 tatlı kaşığı tuz ilave ederek hepsini beş dakika yoğurun. Sonra da pirinç ve soğanlı kıymadan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak hafifçe ıslatılmış iki avuç içinde yuvarlayın. Bunları içinde kıyılmış maydanoz olan tepsiye katın ve tepsiyi sallamak suretiyle maydanozların, köftelerin her tarafına yapışmasını sağlayın. Sonra tepsideki köftelere 4 bardak su, 1 çorba kaşığı margarin, 1 tatlı kaşığı tuz ve soyularak dörde bölünmüş patatesleri ilave edin. Tepsinin üstüne bir kapak kapatarak orta kuvvetteki ateşte 30 dakika pişirin. Ateşten alarak suyu ile birlikte servis yapın.



oktayustayemektarifleri.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar