17 Ocak 2012 Salı

Hrant Dink Davasında Hangi Karar Verildi

. 17 Ocak 2012 Salı

İnternethaber sitesinin haberine göre İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 2'si tutuklu 19 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Tutuklu sanık Yasin Hayal'e adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Hayal ve Erhan Tuncel 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan ise beraat etti. "Azmettirme suçlaması"ndan da beraat eden Erhan Tuncel McDonald's'ın bombalanması olayından 10 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Yasin Hayal'in ağabeyi Osman Hayal de beraat etti.

ARBEDE ÇIKTI

Mahkemenin kararını açıklamasının ardından duruşma salonunda arbede çıktı. Hrant Dink'in arkadaşları kararı eleştirdi ve protesto gösterisi yaptı. Mahkeme Başkanı ise düzenin sağlanmasını ve olay çıkaranların gözaltına alınmasını istedi.




BU KADARINI BEKLEMİYORDUK!

Dink Ailesi'nin avukatı Fethiye Çetin, mahkemenin kararını açıklamasının ardından sert bir açıklamada bulundu.

"Bizimle dalga geçiyorlar" diyen Çetin, "Meğer dalganın en büyüğünü sona saklamışlar. Meğer Hrant Dink, planlı eylemlerden değil, 3-5 kendini bilmez tarafından öldürülmüş" dedi.

BURADA ÖRGÜT YOKMUŞ

İşte Çetin'in o sözleri...

"... Bu kadarını beklemiyorduk. Bu devletin katil, halkını bombalayan, suikastçı gibi sıfatlarla yan yana anılmasından çok rahatsız olanla, devleti bu sıfatlardan arındırmak için hiçbir çaba sarf etmediler. Büyük bir fırsatı değerlendirmediler. Yerleşik düzenin değişmediğini görüyoruz. Bugün bu kararla cinayet tetikçilerinin yargılandığı dosyanın ilk safhası kapandı. Bu dava bitmedi, bu dava komedi dosyasıdır.

BİZİM DAVAMIZ YENİ BAŞLIYOR

Bizim davamız yeni başlıyor. Karanlıkta saklanmaya çalışan failler bütün çıplaklığıyla ortaya çıktı. Bu dava biz 'bitti' diyene kadar bitmeyecektir."

KARAR SONRASI AGOS'A YÜRÜNÜYOR

Öldürülen Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, karar sonrası Adliye'den Agos'a yürüme çağrısı yaptı. Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya da bu davanın bitmeyeceğini söyleyerek "Kardeşimizin düştüğü kaldırıma doğru yürüyüşe geçiyoruz" dedi.

"VATAN SAĞOLSUN"

Duruşmada olan sanıklardan Erhan Tuncel, son sözünde, "Bu yolda bir aile, bir gençlik ve bir istikbal kaybettim. Vatan sağolsun" dedi.

"KALEMİMİ KIRACAK DELİKANLI ARIYORUM"

Sanık Yasin Hayal, iddianameyi hazırlayan savcılardan Fikret Seçen'e hakaret etti. Mahkeme Başkanı'nın hakaret etmemesi için uyardığı Hayal, "Benden şikayetçi olabilir" diye konuştu.

Hayal daha sonra "Bu salonlarda birçok Anadolu çocuğunun kalemi kırılmıştır. Buradan mahkemenize meydan okuyorum. Bakalım hangi delikanlı benim kalemimi kıracak? Kalemimi kıracak delikanlı arıyorum" ifadesini kullandı.



Kaynak : internethaber.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar