1 Şubat 2012 Çarşamba

Oktay Usta Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır

. 1 Şubat 2012 Çarşamba

2 su bardağı su tencerede kaynatılır. Kaynar suya ayıklanmış, yıkanmış mercimekler atılır. Kısık ateşte kaynatılır. Suyunu çeken mercimek ateşten alınır. İçine bulgur ilave edilir. Karıştırılır, demlenmeye bırakılır. Ayrı bir kapta sıvı yağ ile ince doğranmış kuru soğan kavrulur. Salça, kırmızı biber, kimyon, ince doğranmış yeşil biber konup bulgurla mercimeğin üzerine dökülür. Dökülmeden önce mercimekli bulgura tuz ilave edilir. İnce doğranmış taze soğan ve maydanoz konup karıştırıldıktan sonra yoğurulur. Elde köfte şekli verip, servis tabağına dizilir.


Mercimek köftesi malzemeleri

■2 su bardağı su
■1 su bardağı kırmızı mercimek
■1 su bardağı ince bulgur
■1 adet büyük boy kuru soğan
■1 çay bardağı sıvı yağ
■1 yemek kaşığı biber salçası
■1 demet maydanoz
■1 çay kaşığı kırmızı biber
■1 çay kaşığı kimyon
■3 adet sivri biber
■10 adet taze soğan
■Tuz



oktayustayemektarifleri
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar