1 Şubat 2012 Çarşamba

Oktay Usta Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır

. 1 Şubat 2012 Çarşamba

1,5 çay bardağı pirinci yıkayın. Tencereye 1 litre suyu ve pirinçleri koyup altını yakın.Pirinçler suyu çekene kadar pişirin. 1 litre soğuk sütü ekleyin. Kaynayana kadar ara sıra karıştırın. Bir kasede 4 tatlı kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ekleyerek iyice ezin. Tencerede kaynamakta olan sütten 5-6 kaşık alıp kaseye ekleyin (pirinç unu ılınacak şekilde). Pirinç ununu da tencereye ekleyerek, 10 dakika kadar arada karıştırarak pişirin. 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın. Sütlacı kaselere paylaştırıp, soğumasını bekleyin. Sütlaçlar soğuyunca üzerlerine tarçın serpip servis yapın. Afiyet olsun.





Sütlaç malzemeleri
■1 litre süt
■1 litre su
■İki buçuk su bardağı toz şeker
■Bir buçuk çay bardağı pirinç
■4 tatlı kaşığı kaşığı pirinç unu
■Üzeri için tarçın

Denediğinizde pişman olmayacağınız bir tarif. Denenmiş ve ölçüsünde bir sütlaç tarifi. Şimdiden afiyet olsun.



oktayustayemektarifleri
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar