7 Mayıs 2012 Pazartesi

2012 Aöf vize sınav sonuçları öğren - soruları ve cevapları

. 7 Mayıs 2012 Pazartesi


Aöf vize sonuçları öğren (aöf sınav sonuçları) anadolu.edu.tr aöf sonucu.Aöf vize sonuçları öğren (aöf sınav sonuçları) anadolu.edu.tr aöf sonucu sorgu.Aöf vize sonuçları öğren (aöf sınav sonuçları) anadolu.edu.tr aöf sonucu öğren.İşte Aöf vize sonuçları



Aöf vize sınav sonuçları öğren (aöf sınav sonuçları) aöf vize sınavı detayları




Aöf vize sonuçları öğren (aöf sınav sonuçları) anadolu.edu.tr aöf sonucu.Aöf vize sonuçları öğren (aöf sınav sonuçları) anadolu.edu.tr aöf sonucu sorgu.Aöf vize sonuçları öğren (aöf sınav sonuçları) anadolu.edu.tr aöf sonucu öğren.İşte Aöf vize sonuçları öğren (aöf sınav sonuçları) anadolu.edu.tr aöf sonucu...




AÖF VİZE SINAVI 2012 SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ




Aöf vize sonuçları ne zaman açıklanacak? aöf vize sınav sonucu sorgula.Aöf vize sonuçları ne zaman açıklanacak? aöf vize sınav sonucu sorgulayın.Aöf vize sonuçları ne zaman açıklanacak? aöf vize sınav sonucu sorgulamak için tıkla.İşte Aöf vize sonuçları ne zaman açıklanacak? aöf vize sınav sonucu sorgula...







Açık Öğretim Fakültesi tarafından AÖF sınav sonuçları, sınavların tamamlanmasından en geç 30 sonra http://aofburo.anadolu.edu.tr adresinde yer alan “AÖF Ara Sınav Sonuçları” kısmında yayımlanmakta ve öğrenciler şifresiz olarak sonuçlara ulaşabilmektedir.




Yüzbinlerce öğrencinin girdiği AÖF sınav sonuçları, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi tarafından 30 gün içinde yayınlanacak.




2012 AÖF ara sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu şu anda tüm sınava girmiş olan öğrenciler tarafından sorulan soruların başında gelmekte. AÖF tarafından henüz net bir açıklama yapılmazken AÖF Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı halen merak konusu.




Ara sınav bitti ve artık sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyoruz. Herkes AÖF ara sınav sonuçlarını öğrenerek final sınavı için kendine bir yol çizmek istiyor. Peki Açık Öğretim Fakültesi sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacak.




Geçmiş yıllarda hangi tarihlerde açıklandığından yararlanarak bu yılki sonuçların ne zaman açıklanacağı hakkında fikrimiz oluşacak. AÖF tarafından henüz net bir açıklama yapılmazken AÖF Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı halen merak konusu.




Bazı internet sitelerinde ve forum sitelerinde AÖF sınav sonuçlarının 25 Nisan 2012 Çarşamba günü açıklanacağı söylense de bu konuyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz yıllarda genelde 3-4 hafta sonra açıklanan sonuçlar bakalım bu yıl ne zaman açıklanacak.




2012 ara sınavı 6-7 Nisan tarihlerinde gerçekleşti ve bu istatistiklere dayanarak sınav sonuçlarının en erken 27 Nisan Cuma en geç Mayıs ayının ilk haftasında açıklanmasını bekliyoruz.




DAHA ÖNCEKİ SINAVLAR NE ZAMAN AÇIKLANMIŞTI




2011 Ara sınav sınavı 2-3 Nisan da yapılmış ve 28 Nisan Perşembe günü açıklanmış.




2010 Ara sınav sınavı 3-4 Nisan da yapılmış ve 28 Nisan Çarşamba günü açıklanmış.




2009 Ara sınav sınavı 4-5 Nisan da yapılmış ve 24 Nisan Cuma günü açıklanmış.




2008 Ara sınav sınavı 25 Nisan Cuma günü açıklanmış.




2007 Ara sınav sınavı 27 Nisan Cuma günü açıklanmış.




Açık Öğretim Fakültesi tarafından 7-8 Nisan tarihlerinde yapılan AÖF 2012 Vize sınavı sonuçlarının en geç 1 ay içinde açıklanacağı kaydedildi.




Yetkililer AÖF 2012 Vize sınavı sorularının 10 gün içinde e-öğrenme portalından yayınlanacağını belirttiler.




7 Nisan Cumartesi ve 8 Nisan 2012 pazar günleri 4 oturumda gerçekleştirilen sınavlarda herhangi bir sorun çıkmadı. Havaların da düzelmesiyle sınavlar güzel bir havada gerçekleştirildi.




Yüzbinlerce öğrenciyi ilgilendiren AÖF vize (ara sınav) sonuçları şimdiden heyecanla beklenmeye başlandı. Öğrencilerin gün geçtikçe strese girmemeleri ve final sınavlarına şimdiden çalışmaya başlamaları gerektiği yetkililer tarafından dile getirildi.




Final sınavlarının haziran aynın ilk haftasında yapılması bekleniyor.




PUANINIZI NASIL HESAPLARSINIZ




Açık Öğretim Fakültesi'nde puanlama sistemi ise şöyle;




AÖF Sınav sonuçları yüz (100) tam puan üzerinden değerlendiriliyor.




Açık Öğretim Fakültesi'nde AÖF'te geçme notu 50'dir. Yani genelde 30 sorunun sorulduğu AÖF sınavlarında her soru hemen hemen 3.33 puandır. Bu durumda 15 soruyu doğru olarak yanıtlayan öğrenciler 50 puan alırlar. AÖF sınavlarında yanlışlar doğruyu etkilemez. Uzmanlar sınavlarda adayların soruları boş bırakmamalarının gerektiğinin altını çiziyorlar.




AÖF sistemi'nde dersten geçmek için ara sınav (vize) ve final (yıl sonu) sonavının ortalamasının 50 olması gerekiyor.




Vize de alınan puanın % 30’u ile final sınavında alınan veya eylül ayında yapılan bütünleme sınavı notunun % 70’i toplanarak bulunur.




Daha iyi anlaşılması için puanlama sistemi aşağıda açıklanmıştır. Ayrıca bütünleme sınavı final sınavının yerine geçmektedir.




Örnek.1




Ara Sınavda Alınan Puan: 30




Final Sınavında Alınan Puan: 67




Ara sınavda alınan 30 puanın 0'u 9 puan yapar.




Final sınavında alınan 67 puanın p'i 46.9 puan yapar.




Böylece 9+46,9= 55,9 yapar ve 56 ortalama ile o dersi geçersiniz.










Örnek.2




Ara Sınavda Alınan Puan: 25




Final Sınavında Alınan Puan: 52




Ara sınavda alınan 25 puanın 0'u 7,5 puan yapar.




Final sınavında alınan 52'nin p'i 36,4 puan yapar.




Böylece 7,5 + 36,4 = 43,9 puan ortalama olduğu için bütünleme sınavına girmek zorundasınız.




Bütünleme Sınavında Alınan Puan: 62




Bütünleme sınavında alınan 62 puanın p'i 43,4 puan yapar.




Ara sınav ve bütünleme sınavı toplanır.




7,5 + 43,4 = 50,9 toplam puan almış olursunuz ve o dersi geçmiş olursunuz.

Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar