26 Mayıs 2012 Cumartesi

Sercan Sararer Kimdir, Futbolculuk Kariyeri

. 26 Mayıs 2012 Cumartesi


A Milli Takım'ımızın Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın keşfettiği genç gurbetçi Sercan Sararer, 3-1'lik Gürcistan galibiyetindeki oyunuyla herkesi kendine hayran bıraktı.

Sercan: Türkiye'yi seçtiğim için mutluyumA Milli Takım'mızın Avusturya kampının ilgi odağı şimdilerde Sercan Sararer. Genç oyuncu, Gürcistan karşısındaki etkili futbolu ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 23 yaşındaki yetenek, aileden meşin yuvarlağa aşina. Babası Cengiz Sararer, Adana Seyhanspor'un eski emektarlarından. Annesi de futbolun keyif veren yüzünü gösteren İspanya'dan Joranda Hanım. Sercan, 23 yaşında ve 23 numaralı formayı giyiyor. Türkçeyi konuşmakta zorluk çektiği için de babası Cengiz Bey bize yardımcı oluyor. Geçen sezon Almanya'nın Greuther Fürth takımını Bundesliga'ya taşıyan kadronun önemli oyuncularından biri olan Sercan'a kendisini nasıl bir oyuncu olarak değerlendirdiğini soruyoruz. Cevaplar oldukça net: "Teknik ve asistçi. Her iki ayağımı da iyi kullanıyorum. Kafa toplarında da etkiliyim. Milli Takım'ın önemli bir eksiğini kapatacağıma inanıyorum."

Yeni yıldız adayımız Türk Milli Takımı'nı tercih etme serüvenini de bizimle paylaşıyor: "Alman Milli Takımı'ndan 5 kez teklif geldi; ancak İspanya ve Türkiye vatandaşlıklarını bırakmamı istediler. Ben de kabul etmedim. Alman sisteminde yetişmeme rağmen Türkiye'ye gelmemin en bük etkisi Adana'daki babamın ailesi oldu. Her şeye rağmen Türkiye tercihim konusunda doğru yaptığıma inanıyorum."

Abdullah Avcı'yı, gördüğü teknik adamlar içinde en bilgilisi olarak nitelendiren Sercan, Türk Milli Takımı'nın en belirgin özelliği olarak ise tribündekilerle sahadakilerin tek yürek olmasını gösteriyor. Milli Takım ortamını değerlendirmesini istediğimizde takımın ağabeylerine öncelik veriyor. "Emre ve Hamit gibi dünya yıldızları ile aynı ortamda futbol oynamak büyük keyif. Arda ise büyük yetenek." diyor. Türkiye'deki büyük takımlardan teklif alıp almadığı konusuna ise, "Bilgim yok. Benim menajerim babam. Ona sorun." sözleriyle hem polemiklerin kapısını kapatıyor hem de topu babasına atarak konuyu geçiştiriyor.

Hedefinin ne olduğunu ortaya atarak transfer konusunda ipucu almaya çalışıyoruz ancak cevap verirken çok dikkatli. "İngiltere ve İspanya'da oynamak istiyorum." sözlerinden fazlasını alamıyoruz. Bir de babası ile olan sıkı ilişkilerini masaya yatırıyoruz. Sercan'a göre ailede tam bir demokrasi kültürü hakimmiş. Babası Fenerbahçe fanatiği, kendisi ise Quaresma'nın gelişi ile birlikte koyu bir Beşiktaşlı. Babası Sergen'i, o ise Alex ve Quaresma'yı beğeniyor. Arkadaşları ise onu Trabzonsporlu Alanzinho'ya benzetiyor.

(zaman)
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar