27 Ağustos 2012 Pazartesi

Gazeteci Cüneyt Ünal Kimdir - Hayatı Biyografisi

. 27 Ağustos 2012 Pazartesi


Suriye'de kaçırılan kameraman Cüneyt Ünal, Cnntürk, Trt Türk ve Kanal 6 gibi birçok ulusal kanalda profesyonel haber kameramanı olarak çalıştı. Yurt içinde ve yurt dışında kamerasıyla çektiği görüntülerle usta bir kameraman olduğunu tescilledi.

Suriye devlet televizyonunda dün akşam görüntüleri yayınlanan ve kendisinden 10 gündür haber alınamayan Cüneyt Ünal tam 17 yıldır profesyonel olarak haber kameramanlığı yapıyordu.

Yurt içinde ve yurt dışında sayısız sıcak haber takibi yapan Ünal, çektiği görüntülerle birçok ödüle layık görüldü. Geçen yıl Libya'da çektiği görüntüleriyle, Türkiye Haber Kameramanları Derneği'nin "Yılın En İyi Haber Görüntüsü" ödülünü aldı.

17 yıldır profesyonel olarak kameramanlık yapan Cüneyt Ünal, 1996-2000 yılları arasında Kanal 6, 2000-2008 yılları arasında Cnntürk, 2008-2012 yılları arasında Trt Türk'te çalıştı. Ünal, 2009-2012 yılları arasında Trt Türk'ün Kudüs'teki kameramanlığını üstlendi.

Haber: Suriye'de Kaçırılan Gazeteci Cüneyt ÜnalBirçok ülkede ve Türkiye'de sıcak haber takibi yapan, Ünal, Ankara Sıhhiye'deki bir eylem sırasında bayılırken meslektaşlarının objektifine takılmıştı.

Cnntürk'te kahvesini yudumlarken görüntülenen Ünal, Libya'da çektiği görüntülerle geçen yıl Türkiye Haber Kameramanları Derneği'nin "Yılın En İyi Haber Görüntüsü" ödülünü aldı.

Son dönemde serbest çalışan ve Suriye'ye Arapça yayın yapan Amerikan televizyon kanalı El Hurra adına giden kameraman Ünal, 15 yıldır Türkiye Haber Kameramanları Derneği üyesi.

Muhabir: Andaç Hongur

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İstanbul

haberler.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar