3 Ağustos 2012 Cuma

Siirt'in Yeni Atanan Valisi - Ahmet Aydın Kimdir

. 3 Ağustos 2012 Cuma


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayladığı Yeni Valiler Kararnamesi’yle uzun bir süredir beklenen değişiklik gerçekleşti. Siirt Valiliği’ne atanan İstanbul Vali Yardımcılarından Ahmet Aydın atandı.

Peki, Ahmet Aydın kimdir?

Daha önce Siirt’te Vali Yardımcılığı yapmış olan Ahmet Aydın, Bölgede uzun yıllar görev yapmış ve bölgeyi iyi tanıyan genç biri. Halkla barışık bir yapısı olduğu dillendiriliyor. Spor kulübü başkanlığı ve Belediye Başkanlığı gibi görevlerde de bulunan aydın oldukça birikimli bir bürokrat. Geçtiğimiz ay Siirtliler.Net ekranlarında Doğu ve Güneydoğu illerine Batı’dan deneyimli isimlerin atanacağıyla ilgili haberimizi okurlarımızla paylaşmıştık.

1967 Denizli doğumlu olan Vali Ahmet Aydın Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Mezun olduktan 1 yıl sonra avukatlık stajını Diyarbakır Barosu’nda tamamladı. İlk görev yeri ise 1992’de Aydın’da Kaymakam adaylığı oldu. 8 ay İngiltere’de kalarak yabancı dil ve mesleki eğitim aldı.

Siirt Yeni Valisi Ahmet Aydın kimdir? 1995 yılında Denizli-Babadağ ve Burdur Yeşilova Kaymakam Vekilliği yaptı. 1996 yılında Tokat-Almus Kaymakamlığı’nın ardından sırasıyla Ardahan-Damal Kaymakamlığı, Batman Vali Yardımcılığı, Kastamonu - Pınarbaşı ve Azdavay Kaymakamlığı, Siirt Vali Yardımcılığı, Diyarbakır Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2003’te Siirt Vali Yardımcılığı yaptı

2003 yılında Siirt Vali Yardımcısı olarak görev yaptığı sırada, yaşanan deprem nedeniyle 2 ay süreyle Bingöl Vali Yardımcılığı görevini ifa etti. 2006 yılında Diyarbakır İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atandı. Diyarbakırspor Kulübü Başkanlığı, Sur Belediye Başkanlığı ve Diyarbakır Valiliği Hizmet Vakfı Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2009 yılında İstanbul Vali Yardımcılığına atandı. 24 Ağustos 2010 tarihinden buyana Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri olarak görev yapıyor.

Aydın, evli ve 4 çocuk babasıdır.


siirtliler.net
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar