10 Kasım 2011 Perşembe

2011 2012 Bimeks Bayilik Franchise Acentalık Şartları Başvurusu

. 10 Kasım 2011 Perşembe


Bimeks bayilikBimeks ile beraber büyümek, beraber kazanmak ister misiniz? Tamamen kendine özgü, karma bir franchise modeli ile zarar etmenin çok zor olduğu bir işbirliğine hazır mısınız?

Hedefimiz
Yıllardır yurdumuzun her yerinden binlerce iş adamı Bimeks'e franchise ya da acentalık için başvuruda bulundu. Üzülerek de olsa teşekkür ederek red etmek zorunda kaldık. Kazancımızı paylaşmak istemediğimiz için değil; hem Bimeks'in hem de franchise alan ortağımızın hakkını yeterince koruyacak gerekli alt yapımız hazır olmadığı için red ettik. Bu yıl 20. yaşını kutlayan Bimeks şimdi hazır. Kendine özgü, franchise ortağını mutlu edeceğine inandığı karma bir franchise modeli hazırladı. Tüm elektronik altyapısı ile birlikte çalışıyor. Bu özgün model Bimeks'in ve franchise ortağının güçlü yanlarını bir araya getirerek maksimum katma değeri oluşturmayı hedefliyor. Dürüst çalışarak kazanmak isteyen ve bu işi seven herkesi beraber çalışmaya davet ediyoruz.
Bimeks, markasını, satınlama gücünü, lojistik ve satış noktası know-how'ını ortaya koyuyor ; ortağından ise sermayesini, ilinde yada ilçesindeki tecrübesini, iyi ilişkilerini ve en önemlisi emeğini koymasını istiyor. İşbirliğinin şeklini birkaç maddede özetleyebiliriz:
Franchise mağazamız, görünüş, teşhir, mal temini, satış, fiyat, elekronik altyapı, yazılım gibi her konuda Bimeks'in mağaza standartları ile tamamen aynı oluyor. Franchise ortaklarımız kendi yöneticilerimizin eriştiği her bilgiye erişebiliyor. Bunların hepsi Bimeks ekipleri tarafından anahtar teslimi kuruluyor. Hazırlanan proje çerçevesinde belirlenen maliyet ise Franchise ortağımız tarafından karşılanıyor.
Satınalama kotası, zorunlu mal alımı gibi hiçbir yaptırım yok. Çünkü mağazada tuttuğumuz stok satılıncaya kadar Bimeks'in malı. Kendi mağazalarımız için son bir yıldır kullandığımız Arz Talep Yönetimi (ATY) sistemi sayesinde satılan ürünler otomatik olarak mağazaya sevk ediliyor, satılamayanlar geri toplanıyor. Bu sayede mağazada ciddi bir iş gücü tasarrufu elde ediliyor.
Mağazanın operasyonel giderlerini (personel, kira vb .) karşılayacak ve franchise ortağımıza bir miktar kar bırakacak bir marj Bimeks tarafından garanti ediliyor. Her ay franchise ortağımızın hesabına aktarılıyor.
Her türlü genel reklam, satınalma, kargo ve diğer lojistik masrafları Bimeks tarafından karşılanıyor.
Yıl sonunda mağazada elde edilen toplam kardan daha önce franchise ortağımıza ödenenler ve operasyon ile ilgili Bimeks'in maliyetleri düşüldükten sonra kalan kar eşit olarak bölüşülüyor.
Franchise mağazamız Bimeks ürünleri dışında hiç bir ürün alıp satamıyor.
Bimeks bir kereye mahsus olarak, mağaza büyüklüğüne bağlı olmak üzere Marka bedeli alıyor.

Başvuru aşamaları ve dikkat edilecek hususlar:
Web sitemizdeki online formun doldurulması ve 500 TL işlem bedelini ödenmesi ile başvurunuz incelemeye alınır. Mağaza açmayı düşündüğünüz yer belli değilse veya 150 m2'den küçük ise veya 10 km'den yakın bir yerde Bimeks mağazası varsa lütfen başvuruda bulunmayınız. Birden fazla alternatif yer varsa başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru ücreti almamızın sebebi ciddi olmayan başvuruların önünü keserek, ciddi olanların titizlikle ve gecikmeksizin değerlendirilmesini sağlamaktır.
Başvurularınız öncelikle bulunduğu yer, il, ilçe ve bu bölgenin gelir potansiyeli açısından değerlendirilir. Eğer mağaza operasyonu açısından verimli olacağı düşünülürse, detaylı görüşme için Bimeks merkez ofise davet edileceksiniz. Anlaşma sağlandığı takdirde yerinde inceleme için ekip gönderilir. Eğer karlı bir mağaza operasyonu olmayacağı düşünülürse sizinle yine temas edilerek, durum beraberce değerlendirilerek başvurularınızın reddi veya daha detaylı inceleme için karar verilir. Yerinde detaylı inceleme esnasında projelendirme için gerekli bilgi ve belgeler toplanır. Yerinde inceleme için yapılacak masraflar Franchise tarafından karşılanacaktır (1500 TL). Yerinde inceleme sonrasında açılması düşünülen mağaza için muhtemel ciro tahminleri yapılır. Bu aşamada rakamlara dayalı olarak mağazanın açılıp açılmaması için son karar verilir.
Mağazanın açılması kararı verilirse sözleşme imzalanarak, marka ve projeye göre belirlenen ilk yatırım bedeli franchise tarafından Bimeks'e ödenir.
Sözleşme imzalanmasından sonra iki ay içinde mağaza inşaatı bitirilerek mağazanın açılışı hedeflenir. Mağaza inşaat faaliyetleri başladıktan sonra ve açılıştan bir hafta önce mağaza açılış stoğu depozitosu Bimeks'e ödenmiş olmalıdır. Tüm proje, inşaat ve mal lojistiği Bimeks tarafından yapılır.
Franchise personeli ve yönetiminin açılış öncesinde uygun Bimeks mağazalarında belli süre staj görmeleri ve Bimeks merkez ofiste operasyon eğitimine katılmaları zorunludur.

Değerleme kriterleri?
Dürüstlük: Vereceğiniz bilgiler çerçevesinde sizi ve şirketinizi araştıracağımızı kabul etmiş oluyorsunuz. Bimeks olarak her zaman dürüstlüğü en ön planda tuttuk ve tabii olarak iş ortaklarımızda da aynı kriteri arıyoruz.
Mağaza lokasyonu: Mağazanın bulunacağı yerdeki insan trafiği, il veya ilçenin nüfus, gelir düzeyi, tabela görünürlüğü, müşteri potansiyeli, aynı bölgede mevcut rakiplerimizin ciroları ve ürün portföyleri en önemli kriterlerdir. Bu konudaki sayısal bilgileri bizimle paylaşmanız başvurularınızın incelenmesini hızlandıracaktır.
Mağaza biçimi ve bulunduğu binanın durumu kabul edilebilir bir düzeyde olmalıdır. Bimeks marka imajını zedelememelidir.
Mali yeterlilik: Operasyonel olarak kar etmeniz için elimizden geleni yapacak olmamıza rağmen, ilk yatırım bedellerinin öz sermayenizden karşılanmasını istiyoruz. Banka borcu ile sıkıntıya düşen ortağımız olması en istemediğimiz durumdur.

Tahmini Yatırım Tutarı
Her ne kadar yatırım tutarı mağazanın büyüklüğü ve yerine bağlı ise de, 250 m2 büyüklüğünde bir mağaza için, marka bedeli, inşaat, dekorasyon, açılış masrafları, ilk mal bedeli gibi kalemler için her şey dahil 500.000TL ile 700.000TL arasında bir yatırım gerekebilir. Sadece bir fikir vermesi açısından,düşündüğünüz büyüklükle bu miktarı oranlayabilirsiniz.
Detaylı Bilgi ve Başvuru
Başvurunuzu tamamladıktan sonra 1 hafta içerisinde Bimeks yetkilisi tarafından daha detaylı bilgilendirme için aranacaksınız. Bu görüşme esnasında tüm sorularınız cevaplandırılacaktır.



morfikirler.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar