10 Kasım 2011 Perşembe

Casper Bilgisayar Bayilik Franchise Acentalık Başvurusu Şartları

. 10 Kasım 2011 Perşembe


casper bayiCasper, Türkiye çapında 65 Casper Store ve Türkiye'nin dört bir yanına dağılmış 1200'ün üzerinde satış ve teknik destek noktası ile tüketicilerine ulaşıyor.  Ankara ve  Adana'da bölge temsilcilikleri bulunan Casper, şu anda Türkiye çapında anlaşmalı 700 teknik servisle son kullanıcılara hizmet veriyor.
BAYİ OLMAK İÇİN
Casper markalı ürünleri ve Casper'ın dağıttığı ürünleri satmayı hedefleyen firma.Öncelikle aşağıdaki başvuru formunu doldurur ve e-mail yolu ile Casper Bilgisayar Sistemleri A.Ş.Kanal Geliştirme Departmanı'na ulaştırır.
Kanal Geliştirme Departmanı,firmanın bulunduğu bölge itibarıyla gerekli incelemeleri yapar,o bölgeye bayilik verilip verilemeyeceğini tesbit eder ve uygun görülmesi halinde firma ile irtibata geçip bayilik için gerekli olan evrak listesini ve bayi bilgi formunu firmaya ulaştırır.

Bayi bilgi formunda firmanın vermiş olduğu referans listesi aranarak firma hakkında istihbarat çalışması yapılır ve firma hakkında bilgi toplanır.Yapılan bu çalışmanın ardından referanslardan alınan bilgiler ışığında firmanın cari kartı açılır.İstihbaratı yapılan firma hakkında olumsuz bir takım bilgilere rastlanması halinde (Ödeme sorunu,düşük ciro vs..) firmanın bayilik müracatı red edilir.
ÖDEME KOŞULLARI
Bayiliği onaylanmış olan firma alınan bilgiler parelinde peşin veya vadeli olarak çalışabilir.Bayinin;Peşin veya vadeli,hangi koşullarla çalışacağına Casper Bilgisayar Sistemleri A.Ş.Finans departmanı karar verir.
Peşin çalışma koşuluyla cari kartı açılmış olan firma ancak siparişin verilmesini mütakiben ve sipariş olan ürünün faturasının kesilmesinden önce nakit ödeme yapmak koşuluyla ürün alma hakkına sahiptir.
Belli bir vade tanınmış olan firma ise fatura tarihinden sonra vade süresinin sonunda ödemesini nakit veya kredi kartı ile ödeme yapmak suretiyle ürün alabilir.Ödemenin geciktirilmesi halinde aylık vade farkı YTL ödemelerde %4,USD ödemelerinde ise %1.5?tir.
Vadeli satışlarda YTL'ye aylık %3,Usd?ye aylık %1.5 vade farkı uygulanır.
Her bayinin;Casper Finans departmanı tarafından belirlenen bir risk limiti vardır.Bu risk limitinin aşılması halinde bayi nakit ödeme yapmak yoluyla ürün temin edebilir.
SATIŞ & PAZARLAMA KRİTERİ
Bayi,Casper ürünlerinin satışı konusunda yeterli teknik ve satış bilgisine sahip olan personel bulundurmak ve müşterilerine ürünler hakkında doğru bilgileri vermek zorundadır.
TEKNİK DESTEK
Bayi, bünyesinde mutlaka teknik servis elemanı ve birimi bulundurmak zorundadır. Bayi kendi sattığı her hangi bir Casper ürününe garanti dahilinde ücretsiz olarak teknik hizmet ve destek vermeyi kabul eder. Bu tip durumlarda son kullanıcıyı mağdur etmez. Bu hizmetleri yapmamak adına herhangi bir hususu neden gösteremez.
SATIŞ HEDEFİ
Bayinin, Casper tarafından bulunduğu bölgeye göre verilen hem Casper masaüstü hem de taşınabilir bilgisayar hedefleri bulunmaktadır. Casper, 3 ay üst üste satış hedeflerini gerçekleştiremeyen bayisinin bayilik sözleşmesini feshetme hakkına tek taraflı olarak sahiptir.
TEŞHİR ESASLI ÇALIŞMA
Bayi;Casper ve bayi arasında yapılan anlaşma parelelinde makul ölçülerde teşhir amacıyla stok bulundurmak zorundadır.Teşhir esaslı stok ürünler konsinye ürünler olmayıp,bayi tarafından,Casper?ın belirlemiş olduğu vadelerde fatura edilmesi yoluyla temin edilecektir.

Bayilik için linke tıklayınız.


morfikirler.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar