Hünkar Beğendi İçin Gerekli Malzemeler
3 çorba kaşığı margarin
150 gr kaşar peyniri
1,5 bardak süt
3 yemek kaşığı un
4 tane patlıcan
2 tane domates
1 tane soğan
tuz
Hünkar Beğendinin Hazırlanışı ve Yapılışı
Bir çorba kaşığı margarin ve yıkanmış eti tenceeye koyup, yüksek ateşte kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı iilave edip, biraz daha kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ilaveedip, biraz daha kavurun, domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın ve biraz su ilave edip karıştırın ve pişmeye bırakın. 4 adet patlıcanı ateşte közleyin, kabuklarını soyup limonlu su içine atın. Servis yapacağınınz zaman, 2 çorba kaşığı margarini derince bir tavaya koyup, 3 kaşık un ilave edin, pembeleşinceye dek kavurun. Suda palıcanları iyice sıkıp buna ilave edin ve kısık ateşte, kaşıkla ezerek yedirin. Kaşar peynir rendesi koyarak biraz daha pişirin. Daha önce pişrip bir kenarda beklettiğiniz kebabı servis tabağına alın, yanında beğendi ile servis yapın.
uzmanportal.com
0 yorum:
Yorum Gönder