9 Aralık 2011 Cuma

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri

. 9 Aralık 2011 Cuma

Hazırlanışı:
Suyu kaynatın. İçinde margarini eritin. Üzerine un ve tuz ilave edip karıştırın. 10 dakika kadar devamlı karıştırıp pişirin. Hamuru bir tepsiye alın ve soğumaya bırakın. Hamuru elle yoğurun. Yumurtaları birer birer ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamuru 5 dakika dinlenmeye bırakın. Hamura serçe parmak şekli verip ayçiçeği yağında yavaş yavaş kızartın. Şerbet malzemelerini başka bir kapta karıştırın ve kaynatıp soğutun. Kızgın yağdan çıkardığınız vezir parmaklarını soğuk şerbete atın. 4-5 dakika beklettikten sonra çıkarın.

Malzemeler:(4 kişilik)

2 su bardağı un
2,5 su bardağı su
15 gr margarin
tuz
2 yumurta
3 su bardağı ayçiçeği yağı
Şurup Malzemesi:
4 su bardağı su
1 kg tozşeker
¼ limonun suyu






uzmanportal.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar