17 Aralık 2011 Cumartesi

Oktay Usta Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri Hazırlanışı

. 17 Aralık 2011 Cumartesi

4 yumurtayı bir kaseye kırınız. Şekeri koyup, biraz karıştırarak krem haline getiriniz. Yağı hafif eritip yumurta, şeker karışımına koyup sütü de ilave edip karıştırınız. Una kabartma tozunu, vanilyayı koyup karıştırınız. Bu karışımı kasaye koyup hepsini un ve yumurta karışıncaya kadar karıştırınız. Dikdörtgen bir tepsiyi veya ateşe dayanıklı cam kaba hamuru döküp yayınız. Isıtılmış orta hararetli fırında hiç kapağını açmadan 40-45 dakika pişiriniz. Ateşten alıp, biraz soğutup üstünün sonunu ılık olarak dökünüz. Sosun üzerine çikolata parçalarını üçgen üçgen kesip koyunuz, soğutup servis yapınız.

İki yumurta sarısını, unu, şekeri, kakaoyu bir tencereye koyup karıştırınız. Üzerine iki su bardağı suyu azar azar koyup eziniz. Tencereyi ateşe koyup karıştırarak, un çorbası kıvamına gelinceye kadar pişiriniz. Islak kekte kullanınız.




■1 paket margarin
■2 su bardağı toz şeker
■2 su bardağı un
■1 su bardağı süt
■4 adet yumurta
■1 paket kabartma tozu
■Vanilya

Üzeri için;

■2 su bardağı su
■1 çorba kaşığı un
■8 çorba kaşığı toz şeker
■1 çorba kaşığı kakao
■2 yumurta sarısı
■4-5 adet çikolata parçası



oktayustayemektarifleri.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar