17 Aralık 2011 Cumartesi

Oktay Usta Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri

. 17 Aralık 2011 Cumartesi

Hazırlanışı kolay nefis bir yemek ile tekrar karşınızdayız. Kolay yapımı olan en güzel yemeklere sitemizde yer vermeye devam ediyoruz. Bugünkü yemeğimiz mantar sote.

Önce tencereye bir miktar sıvı konulur. Doğranan soğan, biber ve sarımsaklar kavrulur. Malzemeler kavrulunca salça eklenir ve pulbiber eklenir. İnce ince dilimlenmiş mantarlar eklenir. Karıştırılarak bir süre pişirildikten sonra doğranmış domatesler ve tuz eklenir. Yemek suyunu çekene kadar pişirilir. Bu arada küp küp doğranmış patatesler ayrı bir yerde kızartılır.

Yemeği ocaktan almak üzere iken kıyılmış maydanozlar katılarak karıştırılır. Genişçe bir kaba kızartılmış patatesler döşenir (Alttaki resimdeki gibi). Üstüne hazırladığımız sote yayılır. Ve afiyetle yenir. Yemeğin son halini yukarıdaki resimde görebilirsiniz.



■Yarım kg mantar
■2 adet orta boy soğan
■3 adet çarliston biber
■3 diş sarımsak
■1 çorba kaşığı salça
■Tuz
■Pul biber
■Sıvı yağ
■3 adet orta boy domates
■Maydanoz
■6 adet patates



oktayustatarifleri.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar