17 Aralık 2011 Cumartesi

Oktay Usta Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri Hazırlanışı

. 17 Aralık 2011 Cumartesi

Uzun zamandır pasta tarifi eklemiyorduk. En son pasta olarak tavuk göğsünü eklemiştik. Bugünkü tarifimiz ise tiramisu. Tiramisu İtalyan’lara ait bir pasta çeşididir. Şimdi tiramisu tarifimize geçelim.

Kremayı yapmak için süt, un, yumurta ve toz şekeri (ve kullanıyorsanız damla sakızlarını) bir tencereye alıp blendırdan geçirin. Ateşe koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. 10 dakika soğutun. Bu arada sıcak su, ikişer çorba kaşığı neskafe ve toz şekeri karıştırın. İkiye ayırdığınız pandispanyaların iç yüzlerini bununla ıslatın. Krema soğuyunca içine bir paket labne peynirini ekleyin, karıştırarak iyice yedirin. Kremanın yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine kalın bir şekilde sürün. Diğer pandispanya katını üzerine kapatın. Kalan kremayla pandispanyaları tamamen kaplayın. Birkaç dakika soğuduktan sonra süzgeç yardımıyla kakao ve Türk kahvesini serpin. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirip servis yapın…


[tarifin aslında kakaolu pandispanya kullanılıyor ama sade pandispanya ile daha hafif oluyor...]

Biraz zahmetli bir pasta tarifi ama uğraştığınıza değecektir. Şimdiden afiyet olsun.

■1 hazır pandispanya
■1 çay fincanı sıcak su
■2 çorba kaşığı neskafe
■2 çorba kaşığı toz şeker
■1 tatlı kaşığı kakao
■1 tatlı kaşığı türk kahvesi (ben 2 tatlı kaşığı kakao kullandım)
Kreması için
■4 su bardağı süt
■1 adet yumurta
■1 paket (200 gr) labne peyniri
■3 kahve fincanı un
■3 kahve fincanı toz şeker (+ benim eklemediğim 2-3 dövülmüş damla sakızı)



oktayustayemektarifleri.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar