16 Mart 2012 Cuma

4+4+4 Eğitim Sistemi ile SBS Sınavı Kalkacak mı Yapılmayacak mı ?

. 16 Mart 2012 Cuma


Okul türlerinin azaltılması hedeflenen yeni sistemde 4+4+4 sistemle SBS sınavı da kalkacak. Not ortalamalarına göre sınavsız geçiş hakları sağlanacak.

Öğrenciler liselere yönlendirmeler ve ders notları ile geçiş yapacak. Sınav sisteminde başarılı olan öğrencilerin sayısı azaltılacak ve fen liselerine geçiş sağlanacak.

4+4+4 förmül ile sınavlar için eleştirilerin artması bekleniyor. Sınav sistemi ile seçilmeden Fen Liselerine giren öğrencilerin okulların başarılarını azaltacağı düşünülüyor.

Yeni düzenleme taslak halinde olsada çalışmaların haziran ayında tamamlanması bekleniyor. Hem okul türleri azaltılmış olacak hemde homojen eğitim şansı doğmuş olacak.

Sınav sistemi için iki alternatif daha var

İlk Alternatif : 4+4+4 förmülle ilk alternatif olarak meslek liseleri ve anadolu liseleri kalkaca.
4+4+4 formülüne göre önce okul türleri düzenlenecek. Bunun için iki alternatif üzerinde duruluyor.İkinci Alternatif : Genel lise, fen lisesi, anadolu öğretmen lisesi, sosyal bilimler lisesi, güzel sanatlar ve spor lisesi türleri böylece tek bir çatı altında birleştirilecek. Öğrenci seçmeli dersler yoluyla ekstra fen, matematik, sosyal bilimler, güzel sanatlar derslerini alacak. Ancak bu alternatife fen lisesi, sosyal bilimler lisesi gibi nitelikli liselerin yeri doldurulamaz endişesiyle çok da sıcak bakılmıyor.

Okul türleri 3′e indirilecek
Milli Eğitim Bakanlığı okul türlerini 3′e indirmeyi hedefliyor. Düz liseler ise anadolu liselerine dönecek. Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler liseleride birleştirilecek. Güzel sanatlar liseleri ile spor liseleri sistemde yerini koruyacak.
Meslek liseleri ne olacak?
Bir de akademik eğitim veren liselerin dışında mesleki eğitim veren liseler var. Bu mesleki liselerin tamamı da mesleki ve teknik lise ile imam hatip lisesi olarak ikiye indirilecek.
SBS kaldırılacak
SBS’nin kalkması ile okul notları ve yetenek notları devreye girecek. Ailelerin ve öğretmenlerin belirlemeleri ile lise türlerine yönlendirilecek.
Yeni sistemde, fen liselerinin sayısının da azaltılması üzerinde duruluyor. Buna göre, her ile bir fen lisesi, toplamda 81 fen lisesi planlaması var. Ve bu liselere ülkenin en zeki çocukları öğretmenler tarafından yönlendirilecek. Öğrenciler okuldaki başarılarına göre sıralanacak. Ders notlarının ortalamasına göre fen lisesine alınacaklar.



memurlarilan
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar