28 Mart 2012 Çarşamba

Dershaneler Kalkacak mı Son Durum Ne ?

. 28 Mart 2012 Çarşamba



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Üniversitegiriş sınavlarını da, üniversite hazırlık kurslarını da ortadan kaldırıyoruz.” sözlerine açıklık getirdi.
12 yıllık zorunlu eğitim sisteminde dershanelerin kapatılmasının söz
konusu olmadığını söyleyen Arınç, “4+4+4 çıktığı gün dershaneler kapatılacak diye bir şey söz konusu değil.” dedi. Ancak öğrencilerin konu ve dersleri okullarda daha iyi öğrenmeleri durumunda dershanelere eskisi kadar ihtiyaç kalmayabileceğini kaydetti.

arinc Dershaneler Kalkacak mı? Son Durum ne?Dershanelerin hayatın bir gerçeği olduğuna dikkat çeken Arınç, gençlerin ortaokuldan itibaren sınavlara hazırlanmak için dershanelere gittiğini ifade etti. Halkın bundan hem memnun hem de masraf gerektirdiği için şikayetçi olduğunu belirterek şunları söyledi: “Eğitim sistemi yeterli olursa, öğrenci her şeyi okulda öğretmenlerinden öğrenirse, sınavlara da daha kolay hazırlanabilirse esasen kendiliğinden bu dershanelere ihtiyaç kalmayabilir. Yani mevcutları kapatarak yola devam edeceğiz yerine, eğitimi daha da güçlendirerek dershaneleri ihtiyaç duyulmayacak hale getirebiliriz diye düşünebiliriz. Kaldı ki mevcut dershaneler de elindeki öğretmenlerle, birtakım araç gereçlerle bir eğitim sisteminde okulların yerini tutabilir. Bu konuda çalışmalar var. Dolayısıyla yasa çıktığı gün dershaneler kapatılacak diye bir şey söz konusu değil. Önemli olan, gençlerimizin ayrıca masrafa ihtiyaç kalmaksızın bütün sınavlarda başarılı olması amacıyla okul içi eğitimin daha da güçlendirilmesi ve takviye edilmesidir. Zaman içinde bunu gördüğümüz zaman dershaneler de başka eğitim kurumu haline gelecektir.”


Kaynak: http://www.haber365.com/Haber/Arinc_444_Tartismalarina_Cevap_Verdi/
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar