22 Mart 2012 Perşembe

Vakıfbank 2012 KPSS'siz 1000 Personel Eleman Alımı İş Başvurusu

. 22 Mart 2012 Perşembe

Vakıfbank yayınladığı basın bildirisinde 2012 yılında kpss şartı aranmadan 1000 yeni personel alacağını duyurdu. İstanbul’a taşınmanın bankanın vizyonunu değiştirdiğini söyleyen Vakıfbank Genel Müdürü Kalkan, “2012′de 1.000 kişiyi işe alacağız.Büyümemiz sürecek” dedi




Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, buyıl 140 şube açtıklarını, bin 500 kişiye de istihdam sağladıklarını belirtti. Kalkan 2012′debüyümelerini sürdüreceklerini ve yeni açacakları şubelerle 1.000 kişiye daha istihdam sağlayacakları bilgisini verdi. Vakıfbank’ın 2011Eylül itibariyle 2010 sonuna göre aktif toplamında yüzde 20.68 oranında büyümegerçekleştirdiğini söyleyen Kalkan, “Eylül2011′de geçen yılın aynı dönemini kıyasladığımızda sektörün üzerinde büyümeyaşıyoruz. Pazarın yüzde 24 büyüme gösterdiği bireysel kredilerde büyümemiz yüzde 36.61 oldu. Net kârda sektör yüzde 13 küçüldü, biz ise yüzde 26.64 artış sağladık. Sektörde kârını en fazla artıran banka olduk. Arada yüzde 40′lık performans farkı bulunuyor. Bu nedenle2011′in kazananı Vakıfbank’tır” diye konuştu.
İSTANBUL YARADI, KPSS KALKTI

Bankanın nisanda Ankara’dan İstanbul’a taşınmasının vizyon değişimine de neden olduğunu dile getiren Kalkan, şunları söyledi: “İstanbul ile bir değişim sürecine giriyoruz. Yılbaşından itibaren yeni sınav süreci başlatıyoruz. KPSS’yi kaldırıyoruz. KPSS bankanın bugüne kadarki uygulamalarında baraj olarak uygulanmıştı. İstanbul’a gelişle birlikte bankanın vizyonu, çalışma şekli, beklentileri önemli ölçüde değişti. İstanbul’a gelen bankanınAnkara’daymış gibi çalışması mümkün değil. Bunu, vizyon değişikliğinin de yansıması olarak görebilirsiniz.”
‘Tek limit sıkıntı yaratabilir’

Sektöre yönelik 2012 beklentileri hakkında da bilgi veren Kalkan, bankacılık sektörünün önümüzdeki yıl aktifbüyümesinin yüzde 15′ler seviyesinde, kredilerdeki büyümenin ise yüzde 16.6 olacağını varsaydıklarını söyledi.Kredilerde tek limit uygulamasına dikkat çeken Kalkan, tek limitin nasıl uygulanacağı ve çerçevesinin çok önemli olduğunu ifade etti. Kalkan, “O limit, o çerçeve ortaya çıksın ondan sonra bir şey söylemek lazım. Ama çok katı bir düzenleme sıkıntı yaratabilir diye düşünüyoruz” yorumunu yaptı.
‘Kötüleşme görmüyoruz’

Son dönemlerde yaşanan kriz tartışmaları içinde pek çok şeyin konuşulduğunu belirten Kalkan, “Bu dönemde tahsili gecikmiş alacakların oranı yukarıdan aşağıya geldi. Y önü hiç değişmedi. Sürekli olarak aşağı doğru seyrediyor. Bu, son derece olumlu bir şey. Ekonomide şu ana kadar bir kötüleşme emaresi görünmüyor. 2012′de karamsarlık öngörmüyoruz” dedi.




memurlarilan
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar