19 Nisan 2012 Perşembe

2012 En Gözde Tutulan Meslekler

. 19 Nisan 2012 Perşembe



Hepimiz gerçekten herkes tarafından beğenilen, yüksek getirilen sağlayan bir iş isteriz.Üniversite sınavına giren öğrenciler içinde meslek seçiminin önemi ortada.Sonuçta o meslek için yıllarını verecekler, eğitimler alacaklar.Peki mezun olduklarında umdukları ile karşılamazlar ise?Çok büyük bir hayal kırıklığı…

“Üniversite değil meslek seçin” sloganı ile harekete geçen İŞKUR, en gözde meslekleri belirledi. Enerji mühendisliği en popüler meslek olurken ulaştırma ve bilişim sektörü de ön plana çıktı.

İŞKUR tarafından hazırlanan ve 4 bin 888 mesleği anlatan Türk Meslekler Sözlüğü (TMS) de gençlerin rehberi olmayı hedefledi. İşgücü piyasasına son yıllarda giren gözde meslekler de gençler için kurumun internet sayfasında yer alan sözlükte açıklamalı bir şekilde yer aldı. Proje, işsiz gençlerin özelliklerini ortaya çıkararak hangi alanda başarılı olabilecekleri konusunda danışmanlık hizmeti veriyor. Projede hedef kitle “15-24 yaş arası genç erkekler”, “uzun süreli işsizler”, “kadınlar” ve “engelliler” olmak üzere dört ana başlık altında toplandı.

Ayrıca Uzay pilotluğu, gen terapistliği, soru bankası tasarımcılığı, hafıza arttırma cerrahlığıda aranan meslekler arasında.Görüldüğü gibi bu mesleklerin çoğu teknoloji ile alakalı.Teknoloji artık günümüzün vazgeçilmezlerinden…
2011’nin en çok eleman arayan sektörleri ekonominin lokomotif sektörlerinden olan yapı-inşaat, sağlık-tıp ve tekstil olmuştu. 2012’de ise bunların yerini eğitim ve bilişim sektörleri almaya başladı. İnsan kaynakları danışmanları, özellikle bilişimin her dalının hızlı bir yükselişe geçtiğini söylüyor.

Geleceğin mesleklerinide araştıran İŞKUR’a göre;
Geleceğin meslekleri-Enerji mühendisliği LPG bakım ve onarımı
-Raylı sistemler teknikerliği
-Yazılım mühendisliği
-Nükleer uzmanlığı, uzay pilotluğu
-Hafıza artırma cerrahlığı
-Sanal market işletmeciliği
-Elektronik gazetecilik
-Gen terapistliği Nano yapı mühendisliği


dahicefikirler
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar