10 Mayıs 2012 Perşembe

Anlatımlı ve Açıklamalı Yarasa Kollu Süveter Örgü Yapılışı Örnekleri

. 10 Mayıs 2012 Perşembe

İster yazlık ister kışlık yapılabilecek bi süveter modeli badi ile de güzel bir kombine oluyor…
(Verdiğim ölçüler 38 bedene göredir)
anlatımlı örgüler, bayan suveter örnekleri, süveter yapılışı, yarasa kollu suveter
Bel kısmı 80 ilmek göğüs altına kadar 1x 1 lastik örülür.boy kişiye ve isteğe göre ayarlanır.
Beden sağ ve sol yarım şeklinde kollarla birlikte örülür.Yani sağ taraf sağ ön ve arkayı,sol taraf da sol ön ve arkayı oluşturacaktır.Başlangıç kısmı koldan yakaya doğrudur.Başlangıç(kol) 68 ilmek 2 sıra 1×1 lastik örülür sonrasında örneğe geçilir.
Örnek toplam 4 ilmekten oluşur.2 tane haroşeden sonra 3. ve 4. ilmek birlikte alınır ve bir ilmek artırılır(ip şişin başına dolanarak) bu şekilde sıra devam eder.Diğer sırada ise başı dolanmış yani artırılmış ilmek 1. ilmek gibi düşünülerek örmeye devam edilir.
anlatımlı örgüler, bayan suveter örnekleri, süveter yapılışı, yarasa kollu suveter
Boy ve ipin kalınlığına göre artırmalar yapılarak(artırmaları tam olarak veremiyorum çünkü göz kararı yaptım) yarasa şekli verilir.Kol oyuntusu bitince bir kaç parmak düz artırılmadan örülür,son 1,5 parmak 1×1 lastik örülür burası yaka kısmını oluşturacaktır.Bu kısım bel kısmını oluşturtan lastiğe dikileceğinden bel ve bu düz kısmın ölçüsüne dikkat edilmelidir.Dikişte yaka kısnındaki lastikler hafif üst üste gelecek şekilde dikileceğinden kolun düz örülen son kısmı bel lastiğinin yarısından 1 parmak fazla olmalıdır.


orgudantelmoda
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar