18 Haziran 2012 Pazartesi

Cenk Güvenç Kimdir, Kariyeri - Gaziantepspor'dan Atletico Madrid'e

. 18 Haziran 2012 Pazartesi


Cenk Güvenç (d. 29 Aralık 1991, Seligenstadt), Almanya doğumlu Türk futbolcu. Atletico Madrid B'de oynamaktadır.

Kulüp takımları kariyeri

Almanya'da yaşayan gurbetçi bir ailenin çocuğu olan Cenk Güvenç, 1991 yılında Almanya'nın Seligenstadt kentinde doğdu. Çok küçük yaşta futbola başlayan Cenk, Almanya'da birçok amatör kulüpte oynadı. Bu kulüplerde forvet mevkiinde görev yapan oyuncu, Offenbach Kickers takımının scoutlarına önerildi ve 7 yaşında Offenbach Kickers takımına transfer oldu. İlerleyen senelerde Offenbach Kickers takımında fiziği ile dikkat çeken Cenk, yıllar içerisinde kale hariç tüm mevkilerde görev aldı. Almanya’nın en büyük altyapı liglerinde Bayern Münih, Hamburg, Schalke 04 gibi takımlara karşı mücadele etti. Almanya'da forma giydiği dönemde Almanya Milli Futbol Takımı tarafından da davet almasına rağmen tercihini Türkiye'den yana kullandı. Bu sırada Türkiye'den de birçok kulüpten teklif alan Cenk, Almanya’daki Hamburg-Galatasaray maçında dönemin yöneticisi Haldun Üstünel tarafından teklif alması ve Galatasaray kaptanı Arda Turan ile tanışıp anlaşmasına rağmen teklifi kabul etmedi.[1] Bu sırada babası Ethem bey ve annesi Semra hanımın memleketleri İzmir’in Ödemiş ilçesine dönmesi üzerine Türkiye'ye transfer olmayı planlayan Cenk, Gaziantepspor genel menajeri Abdurrahman Bayındır’ında teklif yapması üzerine Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor'a transfer oldu.

2009 yılında [Gaziantepspor]]'la 3 yıllığına anlaşmaya varmıştır. İlk profesyonel maçına 3 Ekim 2009 tarihinde oynanan ve 0-0 sona eren Trabzonspor müsabakası ile çıkmıştır.

Almanya ve Türkiye milli takımlarından davet alan Cenk tercihini Türkiye milli takımından yana kullanmıştır. 3 Kez U-18, 10 kez U-19 olmak üzere toplam 11 kez milli formayı giymiştir.

Atletico Madrid'de 3. Türk
                                                                                                                              19.06.2012 08:55:55

Atletico Madrid'de 3. TürkArda Turan'ın ardından Emre Belözoğlu'nu da kadrosuna katan Atletico Madrid, bir Türk futbolcuyu daha renklerine bağladı.

Resmi siteden yapılan açıklamada; 21 yaşındaki Cenk'in, Atletico Madrid'in B Takımı'nda forma giyeceği belirtildi. Cenk "Bu imza benim için büyük bir şans. Amacım A Takım'a yükselmek" diye konuştu.

1991 Almanya Seligenstadt doğumlu defans oyuncusu, 2009 yılında Offenbach Kickers'tan Gaziantepspor'a transfer edilmişti. İlk 2 sezonu A Takım'da geçiren Cenk Güvenç geçtiğimiz yıl A2 Ligi'nde ter döktü. Cenk, Almanya doğumlu olmasına karşın milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanmıştı.


spor.mynet.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar