26 Ekim 2011 Çarşamba

2011 Yılında 2000 personel 2 aydır ek ödeme (ek ders) alamıyor

. 26 Ekim 2011 Çarşamba

2000 personel 2 aydır ek ödeme(ek ders) alamıyorMİLLİ EĞİTİM BAKANI SAYIN ÖMER DİNÇER'DEN BEKLENEN BAZI UYGULAMALAR NEDEN BEKLETİLİYOR?

İdarecilik yapanlar bilir. Bir kurumda göreve yeni başladığında kişi birçok eksiklik fark eder. Bir önceki yönetici nasıl olur da bunu fark etmez diye düşünür ve işe girişerek yanlışları düzeltmeye başlar. Ama bir de “Nasıl olsa zamanım var.” der ve bu düzeltmeleri ertelerse bitti o iş. Yani anlayacağınız göreve başlama sıcaklığıyla icraat yapıldı yapıldı, yoksa insanın “gözü alışır”.
 
Sayın Bakan göreve hızlı girdi, radikal işlere soyundu, örneğin görevlendirmeleri iptal etti, teşkilat kanununu çıkardı, taşra teşkilatı yer değiştirme taslağı hazırlattı…
 
Yaptı bunları da sonra ne olduysa birden bire işler sekteye uğradı.
 
2000’e yakın personeli 2 aydır ek ders de ek ödeme de alamıyor, bayram yaklaştı ses yok. Gündem değişti, terör ve deprem araya girdi. Tabi ki hepimizin ciğeri yandı ama devlet işi süreklilik ister, güçlü Türkiye hem terörle mücadele eder hem depremin yaralarını sarar hem de kurumlarını işletebilir.
 
Geçici görevlendirmeler iptal edildi. Bakan onayı illere gönderildi ama valiler ve kaymakamlar Bakan emrine rağmen birçok görevlendirmeyi iptal etmediler. Bundan Sayın Bakan’ın haberinin olmaması da mümkün görünmemektedir.
 
İl ve ilçe yöneticileri de illere gönderilen yer değiştirme taslağıyla umutlandılar. Ama 1 aydır ses yok. Akla “Bir yerlerden baskı mı geldi?” sorusu geliyor. Uzun zamandır küçük ilçelerde zor koşullarda çalışan taşra yöneticileri “Nihayet bizi fark eden ve bize sahip çıkan bir Bakan geldi.” diye düşündüler ama sonuç yine sessizlik.
 
ÖZET
 
Sayın Bakan hızlı başladı, umutlandırdı ama korkarız git gide “gözü alışıyor.”
 
 
 
Kaynak : kamudanhaber.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar