26 Ekim 2011 Çarşamba

Memurlara toplu sözleşme hakkında sona gelindi

. 26 Ekim 2011 Çarşamba

Memurlara toplu sözleşme hakkında sona gelindi

Memurlara toplu sözleşme imkanı sağlayan düzenleme, Bakanlar Kurulunda imzaya açıldı. Tasarı taslağı, imzaların tamamlanmasının ardından TBMM’ye gönderilecek. Taslağa göre; toplu sözleşme görüşmeleri, genel toplu sözleşme ve hizmet kolu toplu sözleşmesi olmak üzere iki düzeyde yürütülecek. Toplu sözleşmenin kapsamı mali ve sosyal haklarla sınırlandırılacak. Genel toplu sözleşmelerde Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti, konfederasyonların üye sayısı esas alınarak nispi temsil yöntemine uygun olarak belirlenecek


Memurlara toplu sözleşme imkanı sağlayan düzenlemede sona gelindi. Bakanlar Kurulunda imzaya açılan 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu Tasarı Taslağı’na göre, toplu sözleşme görüşmeleri, genel toplu sözleşme ve hizmet kolu toplu sözleşmesi olmak üzere iki düzeyde yürütülecek. Toplu sözleşmenin kapsamı mali ve sosyal haklarla sınırlandırılacak.

Geçen yıl 12 Eylül’de gerçekleştirilen anayasa değişikliğinde memura toplu sözleşme hakkı verilmesinin ardından Çalışma veSosyalGüvenlikBakanlığı, anayasa değişikliğineuygunyasal değişiklikleri yapmak için çalışmalara başlamıştı. Bu kapsamda, Çalışma veSosyalGüvenlikBakanı Faruk Çelik, Memur-Sen, KESK ve Türkiye Kamu-Sen yetkilileri ile biraraya gelmişti. Görüşmeler kapsamında Bakan Çelik, sosyal taraflar ile birçok kez masaya oturmuş ve pek çok konuda memur sendikaları konfederasyonlarıyla uzlaşı sağlamıştı.

Konfederasyonlarla görüşmelerini tamamlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu Taslağı’nı birkaç gün önce imzalanmak üzere Bakanlar Kuruluna gönderdi. Taslak, imzaların tamamlanmasının ardından TBMM’ye gönderilecek. Komisyonlarda görüşülmesinin ve Meclis Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından, memurlarla toplu sözleşme masasına oturacak.

Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar