25 Kasım 2011 Cuma

Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri Hazırlanışı

. 25 Kasım 2011 Cuma


1kg bugday (asurelik bugday)
1 adet tavuk veya 1kg kuzu eti
tereyagi
tuz
su.
Malzemeler:

Yapılışı: 1kg ayiklanmis ve yikanmis bugday genis bir tencerenin içinde kaynatilir. iyice kaynayan ve ortalarından ayrılan bugdaylar bir süzgeç içine alınarak suyu süzülür ve bugdaylar ezilir. ayrı bir tencerede kaynayan etlerde et suyunun içersinden çıkarılırak lif lif olacak sekilde parçalanır. Büyük ayrı bir tencerenin içine kaynayan ve ezilen bugdaylar koyularak üzerine etsuyu ilave edilerek karıştırılır. Yeteri kadar et suyu koyulduktan sonra lif lif hazırlanan etler bugdayın içine ilave edilerek karistırılır. Tahta kepçe ile karıstırılan keşkek , karıştırılırken ezilmeye devam edilir. iyice sakız gibi oluncaya kadar karişıstırılarak pişirilir. Servis tabaklarına hazırlanan keşkeğin üzerine tereyağı ile kavrulan kırmızı biberli sos gezdirilerek sicak servis yapilir. Yanında sirkeli sarımsaklı biber turşusu nefis olur.





efe09.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar