13 Mart 2012 Salı

Oktay Usta Cevizli Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır

. 13 Mart 2012 Salı

Ekmek Tarifi:
Unu karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını açıyoruz. Mayayı unun ortasına alıyoruz ve üzerine ılık su dökerek eritiyoruz. Kenarlara tuzu serpiyoruz. Kıvamını alması için biraz su döküyoruz. İçten dışa elimizle karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Elde ettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıyoruz. Üzeri için, biber püresi ve salçasını karıştırma kabına alıyoruz.



Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Lor peyniri, ince kırılmış ceviz, susam, çörekotu, zahter ve biraz zeytinyağı koyup karıştırıyoruz. Hamurları tatlı tabağı boyunda açıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz. Üzerlerine hazırladığımız harçtan sürüyoruz. Bir süre tepside mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Malzemeleri:
•3 su bardağı un
•Su
•Tuz
•1 paket instant maya
Üzeri için malzemeleri:
•1 kase biber püresi
•1 çorba kaşığı biber salçası
•1 soğan
•1 kase lor
•1 su bardağı ceviz
•2 çorba kaşığı susam
•1 tatlı kaşığı çörekotu
•1 tatlı kaşığı zahter
•Zeytinyağı


misgibiyemektarifleri
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar