6 Ağustos 2012 Pazartesi

Oktay Usta Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı - Malzemeleri

. 6 Ağustos 2012 Pazartesi


Krema için krem ianti hariç hepsini bir tencereye döküp muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Piştikten sonra içine krem şantiyi döküp mikserle iyice çırpıp, soğumaya bir kenara bırakın.


Bir kabın içine kadayıfları elinizle iyice kırın ve küçük küçük parçalar haline getirin.
Sonra bir tavaya tereyağı eritip üzerine iri kıyılmış cevizleri de koyup pembeleşinceye kadar iyice kavurun. Ocağın altını kapatıp üzerine şekeri döküp iyice karıştırın.


Sonra büyük dikdörtgen borcamı alıp altına kadayıflı karışımın yarısını dökün. Sonra muhallebinin tümünü güzelce yayın ve bunun üzerinede kadayıflı karışımın öbür yarısını yayın.


Soğumaya buzdolabına saklayın ve afiyetle yiyin.


Malzemeler:


Kreması için:


5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
Arzuya göre vanilya sekeri
1 paket krem şanti (burada kaymak diye geçiyor sulu bir karışım)



Kadayıflı katı için:


250 gram hazır pişmiş kadayıf (bu kadayıf kavrulmuş oluyor normalde sadece üzerine şerbet döküp yediğin kadayıf olacak)
2 kaşık tereyağ
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı ceviz (iri çekilmiş olacak)


lezzetbahceniz.blogspot.com 
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar