6 Ağustos 2012 Pazartesi

Oktay Usta Sucuklu ve Peynirli Börek Tarifi - Yapılışı

. 6 Ağustos 2012 Pazartesi


Soğanları sıvıyağda kavurun. Bir süre sonra üzerine doğranmış sucukları da ekleyin. Bİraz kavrulunca domates ve maydanozu da ekleyin. Sucuğun tuzunu da hesap ederek tuzunıu ve baharatını ayarlayın.

Sosu için karıştırma kabına yumurta, süt ve sıvıyağını alarak çrpın.

Tepsiyi yağladıktan sonra bir yufkayı tepsinin tabanına yayın. Üzerine 2 yufkayı parçalayarak yayın. Üzerine iç harcı yayın. Kalan bir yufkayı da üzerine yayın. Daha sonra sosun içine akabilmesi için böreği dilimleyin.Böreğin üstüne kaşar peyniri rendesi koyarak 5 dakika kadar dinlendirin. 180 derecede pişirin.

Sucuklu Peynirli BörekMalzemeler :

4 yufka
200 gr.sucuk
2 soğan
2 domates
tuz,karabiber
kekik
mısırözü yağı


Sosu için:

2 su b.süt
1 çay b.sıvıyağ
2 yumurta


Üzeri için:

Kaşar peyniri

Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar